Waterzuiveringsterrein

Het was een week met allerlei soorten depressies en stormen.

Maandag kwamen we er genadig van af: het regende de hele nacht pijpenstelen totdat we in de ochtend de koffie op hadden. We konden lekker werken aan het boomlabyrint en in het wandelbos en toen we besloten het wekelijkse ritje naar de milieustraat te maken barstte de hagel- een regenvlagen weer los. Ook de andere dagen van de week ging het zo, behalve op vrijdag. Toen zijn we een keer of 3 natgeregend. Maar het boomlabyrint is deze week flink opgeschoten: 4 overspanningen zijn definitief klaar. De laatste 2 platforms zijn gebouwd, overspanning 4,5 en 9 zitten er provisorisch in, inclusief veiligheidsnetten en met nr 6 ( van 9) is een begin gemaakt.

Een heel ander soort depressie kwam deze week over ons, m.b.t. het waterzuiveringsterrein. De gemeente (een of meer ambtenaren daarvan)is niet ontvankelijk gebleken voor het feit dat we na 2 jaar tobben alle verkregen fondsen kwijt raken als we niet voor 31 december een OK hebben. De mededeling van deze week was, dat ze het argument van onze jurist, dat ons gebruik binnen de bestemming valt, niet geaccepteerd wordt (hoewel ze wel vinden dat het te verdedigen is????) en daarmee worden we veroordeeld om nog minstens 26 weken (bestemmingsplan wijzigings) procedures door te maken. En daarnaast worden we met tienduizenden euro′s extra kosten voor leges en onderzoeken op gezadeld, terwijl we de geplande kosten al nauwelijks kunnen opbrengen. Hier blijkt weer de grote discrepantie tussen ′de′ overheid die burgerparticipatie aanmoedigt en dezelfde overheid die nog vast zit in onontwarbare kluwen regels.

In kantorenPark2020 zijn er misschien mogelijkheden om een tuinprogramma op te starten op tijdelijke locaties. Voor 1 stuk hebben we deze week een eerste schets voor 350 tuintjes van ca 10 m2 uitgewerkt.

In de MEERgroen bestuursvergadering van deze week zijn de knopen door gehakt dat de oude bestuursleden per 1 januari zich uitschrijven en 2 nieuwe bestuursleden zich per die datum in schrijven. En de eerste stappen worden gezet om voor een paar kansrijke soorten projecten, businesscases uit te werken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.