Koud en mistig:hard warm werken!

De hele week was het voor het eerst winters weer, d.w.z. net boven of net onder nul. Het was wel rustig en droog weer en daarom erg mistig en waterkoud. Dat is geen reden om binnen te zitten. We zoeken dan werkzaamheden waarmee je buiten lekker warm blijft. Wieden valt niet onder dat soort werk, maar wel bv het zagen en afzetten van bomen en vooral zijn we deze week flink opgeschoten met het winterklaar maken van de groentetuinen. we hebben t.b.v. van pompoenen en courgettes nl overal composthopen gebouwd die nu tot ideale tuinaarde zijn verteerd. En daarmee hogen we laagliggende groente tuintjes op en met de rest (ca 25 m3) hogen we de struintuin tuintjes (op een parkeer plaats) verder op.

Naast dit werk begint met dit weer ook het insectenhotelbouwseizoen. Dat doen we lekker in de warmte in de tropische kas. En deze week is het mooiste hotel dat we ooit gebouwd hebben dan ook afgekomen.

En natuurlijk hebben we doorgewerkt aan het boomlabyrint op De Heimanshof. Nu alle platforms in de bomen en de overspanningen klaar zijn is het tijd om de veiligheidsnetten op te hangen. en dat blijkt nog meer werk dan we dachten. Zo bleken niet alle platformpalen zo gemaakt te zijn dat de netten goed opgehangen konden worden. Er moesten dus eerst nieuwe steunpalen bevestigd worden. Ook vonden we de netten alleen onvoldoende gevoel van veiligheid geven en hebben we besloten overal extra leuningen(van eikenstammen) aan te brengen. Dat werden dus 18 leuningen van 4- 14 m lang die extra gemonteerd moesten worden. Ook bleek ondanks het straktrekken van de kabeltrossen er nog steeds zoveel speling in de trossen te zitten, dat de gebruikers af en toe niet op de trossen liepen maar met tros en al aan de veiligheidsnetten kwamen te hangen. Om die reden hebben we extra spantouwen aangebracht om het gewicht van de gebruikers beter te verdelen. Maar dat vereist wel dat we met touwen van 100 m lang van het vlechten moesten. Het netto resultaat van deze week is dat we 2 overspanningen (van 9) helemaal klaar hebben, eentje bijna klaar en een vierde provisorisch gemonteerd. En niet onbelangrijk, de verticale loodsladder hebben we deze week omgebouwd tot een horizontale bewegelijke loopplank (op 4 m hoog)

Tussen de bedrijven door is het wandelbos voorzien van enige honderden bosrandplanten, is er overlegd met de organisatie van Park 21 om om boomweggeefdag concept e gebruiken om de park laag in te richten en is er enige voortgang geboekt om in (kantoren) Park 2020 een braakliggend terrein in gebruik te nemen voor groenteteelt en natuurontwikkeling.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.