Teambuilding en MVO

Heemtuin Brabant op bezoek

Maandag begon de week met een interessant met een werk bezoek van een delegatie van 9 mensen uit een heemtuin in Brabant. Die zagen hun politieke draagvlak en daarmee hun toekomstige financiering in gevaar komen en kwamen bij ons kijken of ze ideeën op konden doen om het draagvlak weer op peil te brengen. Ze hebben daar nog 4 jaar voor, dus er is een redelijke kans dat dat gaat lukken.

Kyocera filosofie dag nr 2

Nadat op de afgelopen vrijdag er 35 mensen mee gewerkt hadden aan het (verplichte) seminar over Maatschappelijk verantwoord ondernemen gekoppeld aan een werkmiddag in de Groen Weelde, kwamen er op deze dinsdag, maar liefst 70 mensen meedoen. Onder hem Japanners, Duitsers, Italianen en Nederlanders. Dan hoef je niet te vragen of de opzet in de smaak gevallen is. Er werd dan ook extra hard gewerkt. Maar liefst tegen de 3000 boompjes (zaailingen) werden verzameld voor de boomweggeefactie in maart en bijna 150 eiken werden gerooid. De grote aantallen boompjes werden verzameld, omdat er kans op is om in een toekomstig recreatiegebied een ′bevolkingsbos′of misschien zelfs wel een Kyocerabos mee aan te leggen.

De hele woensdag hadden we nodig om de boompjes te sorteren en netjes in te kuilen.

Meermond

En toen was het vrijdag al weer tijd voor Idexx om z′n 6e (MVO)werk vrijdag in te vullen. Omdat we ook wat variatie in het werk (naast het aanleggen van het boomlabyrint) wilden aanbrengen, werd er deze vrijdag gewerkt in het Meermond natuurspeelbos. Met de eigen mensen mee waren we met 20 man: dus dan kan er heel wat werk verzet worden Op deze dag werd er een nieuw bord geplaatst om het heksenpad beter vindbaar te maken, alle riet in de bloemenweide (van 1.5 ha) werd gemaaid en al deels afgehooid en de Spaarne oever bij het pontje hebben we ecologisch gereorganiseerd door de aanleg van knotwilgen, het verwijderen van bramen en aan de oever het aan leggen van een aantal amfibieën poelen. Tegelijkertijd kwam de jury van een sponsor langs om de vorderingen van ons project te bekijken. Aan dat bezoek hing de kans samen om tot beste Noord-Hollandse project gekozen te worden, wat weer extra geld op levert.

zaterdag

Zaterdag was een bijzondere dag om 2 redenen. Maar liefst 3 uur lang kon ik optrekken met een ambtenaar die het Hoofddorp Centraal proces begeleide. In dat experimentele proces proberen we te komen tot een gemeenschappelijk gedragen oplossing voor de ontwikkeling van het stadspark, een kantorenpark en een intercitystation-rol voor het Hoofddorp station. Dat een ambtenaar daar een zaterdag voor inruimt is veelbelovend. Direct daarna begonnen de voorbereidingen voor de Heimanshof vrijwilligersavond: een verbroederingsfeest voor iedereen die zich met de tuin of de vereniging verbonden voelt maar de mensen, die op andere dagen werken, niet kent. Dat was feest tot 10 uur in de avond met 40 mensen.

Greenteens vossentocht

De week werd afgesloten met een Greenteensekskurise in de Amsterdamse Waterleiding duinen met een gids die wist waar er benaderbare vossen leefden. Met een man of 16 hebben we heerlijk ca 15 km door de duinen gezworven: honderden damherten gezien, 4 vossen en tegelijkertijd deden de Greenteens een wedstrijd wie zo weel mogelijk soorten kon vinden: een soort op naam telde daarbij voor 5 punten en een vage groepsaanduiding voor 1. De winnende groep had zowaar meer dan 300 punten verzameld , de 3e groep nog 150. Vooral de vossen in hu mooiste wintervacht op 3 m afstand waren fantastisch als ervaring.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.