Team werk en St Maarten

St Maarten

Op zondag 9 november hadden we samen met restaurant Vork en Mes een St Maarten happening georganiseerd. Het hele seizoen hadden we (80 oranje en 20 reuzen) pompoenen gekweekt om op deze dag met ouders en kinderen tot St Maarten lampions te verwerken. Vorige week liepen de opgaven storm (Vorig jaar deden er ca 35 kinderen met ( 50) ouders mee. Dit jaar leek het erop dat zich meer dan 80 kinderen (en 160) ouders hadden ingeschreven. Dus dan is er wel enige voorbereiding op z′plaats. 15 mensen hadden aangeboden om mee te helpen met de organisatie en om het uitholproces te begeleiden. Gelukkig werden het maar 60 kinderen en ca 100 ouders.

Een uur voor de officiële opening namen we een uur om samen te oefenen. Het was toen nog venijnig koud met een straf windje. Maar het was nog geen tijd of de zon brak door en de wind ging liggen! en om 4 uur en we klaar waren werd het weer koud: er rust dus blijk baar zegen op dit werk.Het restaurant had er ook alles aan gedaan om er een feest van te maken. De plek is natuurlijk al fantastisch, maar wat er allemaal voor catering beschikbaar kwam was meer dan geweldig: natuurljk pompoen soep, maar ook gezonde chips, bitterballen drinken, garnalenstokjes, het kon niet op. Een superfeest. In in die ambiance maakte iedereen zijn eigen (of 2 of 3) kunstwerken werk en leerde de Germaanse en Christelijke wortels van het feest en een paar leuke liedjes om langs de deur te gaan. In de loop van de week kreeg ik verschillende succes verhalen terug van bergen snoep die niet meer te tillen waren en enthousiaste reacties bij het aanbellen.

Bestuurlijke ontwikkelingen

Dinsdag 11 was niet alleen St.Maarten, maar werd er ook een zeer productieve bestuursvergadering gehouden. Na een paar maanden voorbereiding staat er nu een nieuw en daadkrachtig MEERgroen bestuur in de steigers, die de organisatie echt gaat professionaliseren. Per 1 januari wordt dit bestuur geëffectueerd, maar we zijn natuurlijk al lang bezig. Een belangrijke ontwikkeling is dat we onze werkwijze(n) als ′business modellen′gaan uitwerken en ′uitrollen′. Maar dat vereist nog een paar maanden analyse en beleidsontwikkeling.

Tussen de bedrijven door werd er effectief met het Recreatieschap Spaarnwoude, bij de Park 21 organisatie en met de Provincie overlegd over wederzijds voordelige samenwerking.

Natuurwerk

Het ′handen uit de mouwen ′hoogte punt van deze week was de eerste van 3 werkdagen van het Japanse bedrijf Kyocera.Zij hebben al 2 keer eerder aan de spoorlijn in Amstelveen en in het Wandelbos gewerkt en daarom durfden ze nu een actie aan om het het hele personeel verdeeld over drie dagen een keer te komen werken. E.e.a. was gevat in een filososofie werkdag, waarin over maatschappelijke verantwoordelijkheid en in team verband uitdagingen aan gaan gesproken werd. En dat past natuurlijk perfect in onze eigen MEERgroen filosofie. Elke dag komen er 40- 50 mensen. Vrijdag was het redelijk weer ( iig droog: het begon pas te regenen ( zoals gebruikelijk toen we om 4 uur klaarwaren en het regende daarna 3 dagen door!) Het werk bestond uit het dunnen van een perceel van 4 ha eiken bomen door 2 teams, het verwijden van bramen en jong op schot door 1 team en het vrijmaken van een pad en een open plek door een 4e team. En om het uur werden de teams gerouleerd. De combinatie van dit werk ( door onervaren mensen) met een oppeppend seminar en tussen door een pannenkoekenmaaltijd was buiten gewoon positief. Letterlijk iedereen zette zich geweldig in naar vermogen. En mede dankzij 6 man begeleiding van uit MEERgroen liep alles op rolletjes, op 1 ding na van iemand die kans zag een takje in zijn oog te krijgen achter zijn bril. Maar ondanks de eerste schrik viel de schade ook daar uiteindelijk mee.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.