natuurwerkdagen

Deze hele week stond in het teken van de organisatie van de nationale natuurwerkdag op zaterdag 1 november. De manier waarop wij de natuurwerk dag al jaren organiseren is, dat we met veel projecten inschrijven en dat we via de nationale bekendheid in contact willen komen met mensen en scholen en bedrijven om op zoveel mogelijk verschillende dagen met behapbare groepen te werken. Dit jaar hadden we met 9 projecten ingeschreven. Via eigen netwerken en via de natuur werkdag website hebben we daar respons voor ruim 350 mandagen op gekregen op ca 20 verschillende dagen. Hieronder zijn 2 bedrijven die met respectievelijk 150 mensen en 70 mensen komen werken. E.e.a. geeft natuurlijk heel wat administratie en heen en weer gebel en overleg. En het gereedschap moet weer pico bello zijn. Dat vereist de inkoop van bramenbestendige handschoenen en het sorteren van de oude voorraad en het vervangen en aanvullen van zaagbladen, zagen en spaden( voor een kleine 1000 euro). Maar dan kunnen we de hele winter weer (prettig) zagen.

Meestal is het op de natuurwerkdag ( 1e zaterdag van november) een graad of 4 of het is mistig en/of regenachtig. Dit jaar, voor het eerst in 10 jaar, was het stralend zomer weer met temperaturen rond de 20 graden (in de schaduw).Alleen voor het Groene Weelde project hadden zich voldoende mensen opgegeven voor deze dag. Van alle projecten samen hebben we daarom ruim 30 mensen bij elkaar gebracht op deze locatie. De leeftijd varieerde van 2.5 tot 70 en daarmee hebben we 450 m bosrand nabij het pannenkoekenrestaurant ecologisch gereorganiseerd.Mede dankzij de gesponsorde pannenkoekenlunch en de catering vanuit de Protestantse Kerk in Vijfhuizen was iedereen dik tevredenen prettig moe om een uur of 4. Op zondag nemen de Greenteens het stokje over en op dinsdag 4 de GGZ groep van De Heimanshof.

Maar er gebeurt in zo′n week nog meer

Op maandag hebben we extra lang in het Wandelbos gewerkt. En die tijd hebben we vooral besteed aan het maaien van de brandnetels langs te paden en het verzamelen van bijna 1000 boompjes voor de boomweggeefdag in maart.

Op dinsdag hebben we die boompje gesorteerd en ingekuild en de avond werd besteed om mee te denken over de toekomst van Hoofddorp Centrum en dan vooral de toekomst van het Stadspark Hoofddorp (Wandel bos en Fruittuinen).

Op donderdag was de grootste happening de verplaatsing door Ymere van 2 80 jaar oude platanen in de te vernieuwen Leeghwaterwijk. Die bomen werden 20- 40 m verplaatst met een wortelkluit van 5×6 x 1 m (geschat gewicht 75 ton+ de boom 3 ton!). Dat was een spectaculaire bijeenkomst waar nuttig netwerk gepleegd kon worden en waar wij gevraagd waren ( gratis) 25 schoppen te leveren om met een klas de kuil symbolisch te dichten. Maar de klas kwam niet op zetten.

Vrijdag was het de 3e Idexx werkdag aan het bomenlabyrint. Na deze 3e werkdag waren 6 van de 7 boomplatforms klaar en 8 van de 9 overspanningen en waren de eerste 3 overspanningen voorzien van veiligheidsnetten.Het gaat dus heel voorspoedig met nog 4 werkdagen te gaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.