Einde van de nazomer?

De week begon met een onvergetelijk oogstfeest, waarbij we met stralend weer met 50 mensen oogstten en met 130 mensen buiten aten. Tot 10 uur bleef het gezellig bij het natafelen bij vuurkorven.

Maandag morgen was ondanks het vele werk dat de zondag avond was al gedaan nodig om alles weer schoon en op zijn plek te krijgen. Het wandelboswerk schoot erbij in deze week maar de Kaag leverde weer veel hout voor insectenhotels en groenten op.

De nazomer had nu weer zolang geduurd dat alle overmatige regen van augustus gebruikt was. Naast wieden werd er daarom weer water gegeven in de turbotuintjes.

In de kas van en mes werd de tijd verdeeld tussen het ontginnen van een stuk grond buiten en het onder controle brengen van de tomaten- en druivenplanten binnen.

Op woensdag was er 100 kg courgette om te oogsten en 10 emmers bonen van de planten die we pas half juli hadden gezaaid. Ook het grasveld voor de tuin langs de Wieger Bruinlaan (wat half oktober gemaaid had zullen worden) was opeens gemaaid en hebben we dus maar afgehooid.

Donderdag werd de intensiefste dag van de week met het werken in de tuin met de GGZ cliënten, het tuinieren met de Groei en Bloei groep, een vergadering met de gemeente op locatie op het waterzuiveringsterrein( die een uur ervoor werd afgeblazen), een intensief gesprek met de beleidsmedewerker recreatiegebieden over samenwerking, een inspiratieavond met Landschap Nood- Holland in Heiloo (waar we de Meergroen aanpak om in 5 jaar van 60 naar 1200 vrijwilligers te groeien hebben uiteengezet) en daarna nog een vergadering met het Tudorpark bestuur om de buren dag op 27 september te organiseren.

Ook vrijdag mocht er zijn: in de ochtend met 8-9 man op Meermond aan het werk met aardig warm weer ( en misschien de laatste keer zwemmen) en in de middag het restaureren van de insectenhotels in het Haarlemmermeerse Bos en de Plesmanhoek.

Zaterdag werd de werkdag in het kader van de Ringbiennale wederom afgeblazen bij gebrek aan opgaven. Dus kon ik mijn tijd wijden aan het oogsten van bramen,druiven, frambozen,courgettes, pompoenen, bonen ( 130 kg in totaal!) en het checken en plannen van het afhooien, frezen en bijzaaien van de akkerkruiden velden in Overbos en Floriande. De complicatie daarbij is dat 1 aannemer onder regie van de gemeente hooit, een 2e aannemer freest en een aannemer onder mijn eigen regie daarna pas kan bijzaaien. Ook maakte ik kennis met een ex- scoutingclub in Heemstede die een stuk land in beheer wil nemen voor educatieve, ecologische en maatschappelijke doelen. Dat contact wordt vervolgd.

Op zondag tenslotte was het werkdag in Houtwijkerveld van 10- 4 en had ik een bomenfietstocht in het kader van de Ringbiennale. In Houtwijkerveld is er door de 8 mensen onwaarschijnlijk hard gewerkt om het mogelijk te maken dat ook daar de komende week gefreesd en bijgezaaid wordt en de fietstocht met 15 belangstellenden was een groot succes.

En toen was het al weer tijd voor de nieuwe week.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.