Nazomer

Net nu de bonen en de pompoenen van de schooltuintjes volwassen zijn en willen bloeien is het deprimerende kille regen weer omgeslagen in een nazomer. De courgettes reageerden het eerst met 40 stuks deze week! En de eerste reuzen pompoenen beginnen aarzelend gewicht aan te zetten.Zolang de temperatuur boven de 20 graden blijft gaat dat proces door.

De eerder gezaaide bonen en pompoenen weren zich ook nog prima: 15 emmers van de kaag en m′n tuin op de Geniedijk. De enorme productie van dit jaar haalde zelfs deze week de Volkskrant in de verzuchting van Jonathan ( kok en eigenaar Vork en Mes) dat hij niet tegen de productie op kon koken.

Op maandag kregen we weer een flink stuk van het Wandel bos aankant. En daarom was het extra zuur dat er in het Witte Weekblad een artikel verscheen dat mensen zich zo ergerden aan het ′armoe troef′ van het bos. Daartegen in heb ik maar een ingezonden brief gestuurd over de armoede van het netheidsideaal van de meest stedelingen in contract met de waarde van hoogwaardig ecologisch beheer (maar je moet het wel willen zien)

Op dinsdag na het werk in De Heimanshof en in beide kassen in Aalsmeer een sollicitatie gesprek bij de Partij van de Dieren. Niet zo zeer om een politieke functie te bekleden maar om in gesprek met de partij die het dichtste bij ons eigen samenlevingsmodel staat.

Woensdag was de start van weer een nieuwe Heimanshofcommissie: De biotopencommissie met als doel om zowel de soorten inde tuin meer toegankelijk te maken en het beheer te optimaliseren. Jammer alleen dat daar zo verschillend over gedacht wordt door verschillenden geledingen van de vereniging. Dat geeft grote risico′s op verzanden en op een′10 nikkertjes′ verhaal.

Donderdag een hoopgevend overleg met de gebiedsmanager van de gemeente over het water zuiveringsterrein, die aangaf welk iets te begrijpen van onze frustratie over het tergend langzame kastje naar de muur verloop van de aanvraag en zich bereid toonde te willen helpen om het proces vlot te trekken.

Vrijdag hard gebuffeld om in het Meermond terrein orde in de riet,bramen en duizendknoopchaos te brengen het weer was zo lekker dat er een verkoelende duik af kon. En ′s avosn zelf 6 zonnepanelen ( van 10 ) op m′n dak geïnstalleerd.

En zaterdag was helemaal druk met maar liefst 7 activiteiten: werk dag in Houtwijkerveld waar ipv de geschatte 24 mensen 4 mensen op afkwamen. Dus we moesten 6x zo hard weer werken en dat is gelukt voor 4x. Tegelijkertijd was het een algemene werkdag op het Tudorpark waar ik met advies nodig was, moest de struintuin open en dicht met aandacht voor de gastvrouw, werd er voor 20 mensen een schildercursus gegeven in het verenigingsgebouw, vierde een actieve vrijwilliger een familie feest in de struintuin en moesten er weer flink wat bonen en bramen geplukt worden.

′De zondag was daarna een uitje met alleen een strand ekskursie met de struinkids bij Parnassia ( korren) en nog 45 kg bramen, 80 kg pompoenen,en 15 kg bonen plukken in mijn eigen tuin.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.