Geen zomerrust

Deze week leek wel de top van de vakantie. Niemand op straat en weinig vrijwilligers. Toch was er genoeg te doen.

Zondag had ik voor het eerst in maanden tijd om even bij de Slow-food groep in de Ripperda kazerne in Haarlem langs te gaan.De tuin daar zag er redelijk uit, maar ene algemene werkdag was ook niet onwenselijk. Dat gaan we met een komende zondag doen.

Maandag was uiterst rustig op De Heimanshof met 3 mensen, maar toch vele gedaan aan het wieden van de turbo groente tuintje, het gebarsten aquarium gered die door de tafel waar op hij stond dreigde te zakken en daarna naar het Wandelbos: de paden in het nieuwe deel gemaaid en de open plekken gemaakt en afgevoerd in het oude deel. Vervolgens naar de Kaag om de tuin te wieden en veel te oogsten: uien, de eerste bonen, aardappelen, basilicum, bieten,prei, kool, snijbiet: 15 emmers in totaal.

Op dinsdag de rest van de turbo tuinen gewied met de GGZ groep.Het wee ris echt ideaal: alles spuit de grond uit. Na 2 weken zijn ruccola, sla en radijs al oogst rijp. Dat heb ik nog nooit mee gemaakt! En de bonen en courgettes en pompoenen gaan ook als een speer. allen de ingezaaide kolen moeten nog wat op gang komen: ze groeien nog niet als kool.

Dinsdag middag met Carl een handje geholpen in de kas van Vork en Mes ( om de week werk ik in deze en de de kas van de voedselbank). Gelukkig staat de kas er weer beter bij dan een maand geleden. En de rabarber buiten begint eindelijk op gang te komen.

Woensdag was de meest regulier dag: met redelijk was mensen en bezoekers en de jeugdclub. In de ochtend vooral gemaaid en afgevoerd van stukken die uit gebloeid zijn. En donderdag hebben we dat proces voort gezet. In de middag een gesprek gevoerd met ambtenaren van de provincie over het intrekken van een deel van onze burger participatie subsidie. Het haakt nu nog op 2 dingen: in de verslaglegging is in 2013 nooit vastgelegd dat er een OK was gegeven over het herbesteden van de fondsen en de accountant kan bij een eenmansbedrijf ( zegt hij) nooit een verklaring van goed besteding van het geld geven (daar betalen we dan 1200 euro voor !!!!) En de ambtenaren durven zelf ook geen verantwoordelijkheid te nemen. Dus daarom schuiven ze de hete aardappel door naar het college van gedeputeerden: weer een half jaar nodeloze vertraging…

Na de dip van de donderdag middag was het gesprek met de voorzitter van de EMA ( Haarlemmermeer spoorlijn) een plezier. De vereniging ziet nu ons voorwerk zeker het nut van onze inzet in wil er volop tegen aan om een werk groep op poten te zetten en het achterstallig onderhoud weg te werken.

Vrijdagochtend was het Meermond dag. Bij de koffie met 8 mensen besproken hoe we ons eenjarig bestaan gaan voeren: met een dineetje (met de gemeente contact personen). En daarna zeer hard gewerkte: distels en bramen gesnoeid en 3000 m2 bloemenweide en boomgaard gemaaid en afgevoerd. Ook bleek er een woonboot bewoner aan ge gang te zijn met honing bijen, waar we nader mee kennis hebben gemaakt. Vervolgens naar Ter Aar om eikenhout op te halen voor de bouw van vandalisme bestendige insectenhotels ( besteld door de gemeente Amstelveen). En als laatste kluis voor vrijdag het vrijmaken van de trap op het Groene Carree en omdat dat zo snel ging ook een deel maaien van de natuurvriendelijke oever er naast.

Zaterdag 28 kg eerste kwaliteit bramen geplukt de hele dag en zondag weer en 3 uur in de Ripperda kazerne geholpen met het opknappen van de boomgaard en de paden tussen de tuinen en het reorganiseren van de compost hopen tbv courgettes en pompoenen die nog steeds niet geplant waren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.