vakantie rust?

Deze week was de eerste dag van de vakantie. Voor de start van de vakantie hadden we alle schooltuintjes ingezaaid.De temperaturen waren een groot deel van de week tropisch,dus alle groentes schoten de grond uit. Na 5 dagen groei waren veel planten a nest zover als na 4-6 weken in de tuintjes die in mei gezaaid waren! Niet echt tijd om op vakantie te gaan dus. Het was elke dag deze week wieden,water geven, opbinden en netten spannen ( tegen eksters en duiven)

Op maandag deden we naast de tuintje ook het wande bos aan met een man of 8 om voor de 2e keer een strook van 1 m langs de wandel paden vrij te maken: deel met de bosmaaier en deel smet grasmaaimachines en snoei schaar. In 3 uur hadden we het oude deel van het wandel bos klaar.Daarop gingen we naar de Kaag om de groente tuinen bij te houden en om hout te verzamelen voor insectenhotels.

Dinsdag werd er flink doorgewerkt inde tuin aan de paden die dichtslibden met de kruiden die als maar hoger werden en om heggen te snoeien. In de middag naar de kas van de voedsel ank: Oostoogst om te wieden en te oogsten. En om 4 uur naar de accountant om de crisis met de subsidie van de provincie te bezweren.

Woensdag ging het werk in De Heimanshof door met de paden en de heggen. Ook begonnen we met het maaien van stukken weide die uit gebloeid waren. Door deel gebieden te maken op verschillende tijden kunnen lang bloeiende stukken door blijven bloeien tot dat gemaaide stukken na een week of 4-6 op nieuw in bloei komen. Zo optimaliseren we maximale bloei en groei.

in de avond was er Meergroen bestuursvergadering met als belangrijkste punt dat we ernstig verlegen zitten om goede bestuursleden.

Donderdag was de top dag van de week. Inde tuin kwamen 20 kinderen van een Buiten schoolse p vang Pizza bakken. Maar ze waren overal voor in: proven,water geven,wieden,alles. De vaste vrijwilligers (15) werkten in de kruiden tuin en aan de heggen en de tuintjes en de Groei en bloei mensen(14) werkten aan hun eigen tuinen en de schooltuintjes. En hadden lekkere appeltaart gebakken!. En daarnaast waren er talloze foto grafen en bezoekers met geïnteresseerde vragen. Zo zou het elk dag moeten zijn. Die middag had ik een afspraak met de vrijwilligerscentrale Amstelveen om heb te betrekken bij het werven van stagiaires en mensen voor projecten in Amstelveen, (waaronder de spoorlijn.

Vrijdagmorgen werkten we in MEErmond bij tropische temperaturen met ene man of 9 aan het maaien van paden, afvoeren van eerder gemaaide stukken en het onder controle brengen van de groein in een rietveld. Zwemmen in het Spaarne was daarna wel even lekker.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.