Texel en waterzuivering

Algemeen

het was me het weekje wel, de eerste vakantieweek. Zondag tm dinsdag op Texel met 12 Greenteens kamperen. Op maandag B&W, die een beslissing zou nemen over het overdragen van de water zuivering,op dinsdag stagiaire Marc met een herexamen ′turbotuinieren′, gesteggel over het verkrijgen van de resterende subsidie van de Provincie en de record poging turbo tuinieren met vlag en wimpel geslaagd en een invenarisatie van het Groene Carre project levert nog 5 bijzonder soorten op.

Texel

3 dagen kamperen met 12 tieners op 2 locaties is een hel onderneming. Maar de Greenteens zijn ook geen gewone groep. Ze zijngemotiveerd en organiseren zelf mee. Op zondagmorgen vertrokken we met 3 auto′s en 3 aanhangers om alles in Den Helder te krijgen 1 auto met bagage ging mee het eiland op. I.t.t. vorig jaar hadden we dit jaar steeds mee wind ipv tegen wind. Dat scheelt een slok op een borrel. Het eerrste kamp op de zuidpunt bleek een boerderij met een uitvliegend kerkuilen nest.De wandel en fiets ekskursie leverde veel rugstreeppadden, grote beervlinderrupsen, moeraswespenorchissen en vogels op. Wel ging het plenzen. Het diner in een schuur was gelukkig droog maar wel ongezonde patat.Een dilemma was dat men uit wilde slapen maar ook vroeg op moest om de volgende dag op tijd bij laag tijd zeehonden te kunnen spotten Dat losten we op met een 2 uur verschoven kamptijd. Iedereen on tot 9 uur uitslapen en we gingen toch om 7 uur op en konden de tenten opbreken. De speedboot van Oosterend bracht ons bij 35 zeehonden, Dat en het voeren van meeuwen en hard varen was een hoogtepunt voor iedereen. Toen met wind mee naar het noorden van het eiland.Het volgende hoogte punt was kampvuur met 14 makrelen klaar maken met 8 van de 14 die dachten niet van vis te houden.Was dat even een eye-opener. Iedereen deed lekker mee en vond het nog lekker ook. Die nacht sloeg het weer om. we hielden het met het wadlopen nog net droog , maar daarna plensde het 3 uur lang. Maar niet meer tijdens het terug fietsen: pas weer toe we in de auto′;s zaten.

Turbotuinieren

Vorige week hadden we al 75 van 100 tuintjes in 5 werkdagen gewied, bemest, composthopen gebouwd,bonen staken gezet en ingezaaid. Deze week restten nog 25 tuintjes en dat was in 2 dagen gebeurt, mede dank zijn het herexamen van Marc. Vorig jaar hadden e 3 weken nodig om zever te komen en dat was toen al een record, En met het warme vochtige weer van deze week was dit het perfecte start moment voor een tuin. Het groeit allemaal als kool

waterzuiveringsterrein

Deze week is er weer een hoofdstuk geschreven in de soap rond de waterzuivering. Nadat het Hoogheem-raadschap akkoord was, bedachten ze in maart 2013 dat we ′even′ een OK van de gemente moesten vragen. Dat leidde tot een half jaar overleg met het ambtelijk apparaat was op 19 november 2013 tot een positief advies aan B&W leidde. Echter B&W vind dat het opofferen dit al 20 jaar braak liggende terrein voor groente tuintjes niet de moeite waard was ( terwijl en tal van M.E.E.E.R.waarden worden ontwikkeld) . Dus moesten was wachten op een nieuw college die op 7 juli dan weer een heroverweging zou maken. Intussen is de hoofdfinancier zo ongeduldig dat het geld weg valt als we niet op 7 juli het OK krijgen. Nu is de overweging geworden dat we ′het recht krijgen′om de vergunningsprocedure ( 5000 pagina′s en nog 2 jaar werk??????) in te gaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.