Natuurtourfestival

Het was weer een heftige week: Maandag begon met de eerste werk dag op Westgaarde: Orchideeën redden met en Amsterdamse School. Behalve de eerste werkdag op deze plek was het ook de examendag voor Marc en Tom de 2 Eco Wildlife stagiaires. Marc in de morgen met de school en Tom in de middag met ons eigen team.

Helaas waren we grote file problemen,zodat de examinatoren veel te laat kwamen en Marc uit z′n ritme haalden en de school kinderen werkten niet erg mee,hoewel er wel door de meesten goed gewerkt werd; deels zaad verzamelen,deels wieden in de gazons en deels een natuur pad vrijzagen. Dat ging ook in de middag door en Tom slaagde maar Marc (nog) niet. De examinatoren hadden geen vakje in hun beoordelingformulier voor complicerende omstandigheden. Dus ′konden ze er geen rekening mee houden′ Zo werkt bureaucratie.

Dinsdag was de school weer present met een klas op een ander terrein: het opruimen van het rotsenveld bij de brandweer. Deze klas had er duidelijk minder zin in. Waar maandag ca 80 % van de kinderen lekker aan het werk was, was dat hier niet meer dan 40-50 %. In de middag afscheidsvergadering op Tudorpark met Kitty Burer, waar mee Ymere zich min of meer uit het Tudor park terug trekt. We moeten het van nu af op eigen gelegenheid met eigen contributie en zelf geld zoeken doen. Maar we kunnen nog wel 3 jaar blijven zitten en Ymere denkt na over een vaste rol van ons initiatief in de wijk.

Dinsdagmiddag: overleg op de Oostoogst kas over het uitbouwen van het project.En versturen van bezwaarschrift aan de provincie over ons subsidie afwijzing.

Woensdag werk dag in de Heimanshof :Ophogen van de aquaria om er lichtbakken boven te kunnen bouwen en natuurlijk opruimen voor het open weekend.

En voor 150 euro aan vlinder poppen gehaald in Havelte voor in de tropische kas.

Donderdag;

Na een jaar of 5 had ik voor het eerst de gelegenheid om in te spreken in de bestuursvergadering van het bestuur van Recreatieschap Spaarnwoude. Helaas was daar maar 5 minuten voor. Wel raakte het bestuur geïnteresseerd om meer over onze aanpak te ween, maar het eigenlijke doel een bestuur besluit om met de ambtenaren een plan te maken kwam er niet.

N een intermezzo met de vrijwilligers en de Groei en Bloei tuinders overleg met de gemeente Heemstede over uitbouw van de Meermond burgerparticipatie. Er zijn een paar kansrijke projecten in de picture. Daar gaat De vrijwilligerscentrale mensen bij zoeken.

Vrijdag de halve dag het turbo tuinieren beoefend in de 50 schooltuintjes die vrij kwamen en in de middag van alles klaargezet voor het open weekend.

Zaterdag is de 1e dag van de Natuur tourfestival rondom leren van de natuur. Ca 60 bezoekers en 20 mensen helen. Goede sfeer maar te weinig mensen En voor het eerst de tropische vlinders en de 5 ezels van de ezel keet. 10 pizza′s gebakken.

Zondag de 2e dag met ca 30 helpers en 120 bezoekers en met de Greenteens overnacht. Weer goede sfeer , maar jammer van de lage opkomst

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.