Frambozen en Buurtparticpatie

Deze week was de eerste bijna tropische week. Dus buiten werk en moest regelmatig wijken voor een schaduwplek. En toch ben ik verbrand ondanks dat ik elke dag buiten ben.

Maandag was 2e Pinksterdag, maar de natuur is zo op dreef, dat het tuinieren door moest gaan, met wieden, oogsten, en verspenen in de Kaag. Op dinsdag hetzelfde verhaal in de Oostoogst kas in Aalsmeer met de voedselbank en woensdag de tuintjes van de struinkids en Groei en Bloei.

Op donderdag was de Heimanshof zo op orde dat we voor het eerst in jaren een hele dag konden besteden om planten zoals zevenblad aan te pakken. En in de avond was de avond dat Groene buurtplannen door een IVN/Provincie en Landschap Noord-Holland jury beoordeeld werden. Ons plan om van 10.000 naar 100.000 vriwjlligers te groeien in 5 jaar werd natuurlijk niet verkozen (te praktisch en niet Feel Good genoeg) maar in de wandelgangen maakten we wel vorderingen om organisaties bij het plan te betrekken.

Vrijdag was de buffeldag: in de ochtend met 10 man in Meermond 10 m3 distels trekken voor die ook daar gaan pluizen en in de middag met 9 mand een opknapbeurt geven aan het rotsterrein op de kruising bij de brandweer in Hoofddorp . De daar opgedane zon voel ik nog steeds .

Op zaterdag zou er een documentaire door de gemeente gemaakt worden over ons succesvolle buurtinitiatief op het Tudor park (nadat er eerst gemopperd was dat we geen vergunning hadden aangevraagd…) .

De coördinator wist echter 2 dagen eerder dat de cameraman ziek was. Dus de 40- 50 mensen die op de happening af kwamen hebben wel veel werk verzet, maar gedocumenteerd is het niet. Als we het hadden geweten,hadden we zelf voor een camera kunnen zorgen.

De middag werd besteed aan het schrijven van een persbericht en een plan van aanpak voor het nieuwe Westgaarde project en een nieuwe flora en fauna column( boommarter) en toen kon ik weer naar buiten: in 4 uur tijd hebben we ons met z′n tweeën door een enorme oogst van 12 kg frambozen heen gewerkt. Zoveel heb ik in geen 5 jaar meer gehad. Het beloofd een goed fruit jaar te worden! Om half 11 hadden we de oogst binnen en bij Vork en Mes gebracht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.