Endelijk regen

Vorig jaar was het voorjaar nat en koud. Toen we half mei zoals gebruikelijk de nestkasten gingen controleren, zaten de meeste vogels nog op de eieren. Normaliter horen de jongen dan al in de everen te zitten (zodat ze geen kou vatten als het deksel er af gaat). Dit jaar lijkt het tegengesteld te gaan gebeuren. De jonge vogels lijken grotendeels al uitgevlogen!

Dit mooie weer ging gepaard met veel zonder en weinig regen. Daarom was het een uitkomst voor de tuinen de natuur , dat er eindelijk een paar flink buien vielen deze week.

Maandag verdeelden we de aandacht tussen De Heimanshof (aquaria met nieuwe vissen verzorgen), het wandelbos ( start maken met het maaien van het fluitenkruid langs de paden en de Kaag (wieden). Het fluitenkruid is bijna uitgebloed en daarna gaan de 1- 2 m hoge planten omvallen over de paden. Daarom maaien we en strook van 1 m langs e paden vrij. En ook om de zaadvoorraad niet onnodig te vergroten. Tijdens het maaien ontdekten we 3 lepelaar nesten. In de avond MEERGroenbestuursvergadering met een geheel vernieuwd bestuur. Hoofditems waren statuten verandering en de bespreking met Wethouder Nederstigt over sociale duurzaamheid op 12 mei

Dinsdag werd in De Heimanshof besteed om heggen en paden te snoeien, het vlindernet in de tropische kas vlinderdicht te spannen. En de middag was voor het tuinieren in de Oostoogstkas van de voedselbank. De avond werd besteed aan nog meer voorbereiding van het gesprek met de wethouder.

Woensdag was een gewone dag met 2 nieuwe stagiaires van de Praktijk school Uithoorn.Donderdag was een lekkere dag met de GGZ ploeg, waarin we flinke voortgang maakten met de vlinderkas, de lichtbakken voor de aquaria, de heggen en zelfs tijd hadden om een begin te maken met een blote voetenpad. En ′s middags weer fluitenkruid maaien in het wandelbos.

Vrijdag was Meermond dag. Met 8 mensen weer een takkenzooi die spelende kinderen hadden geproduceerd opgeruimd (anders kunnen we er later niet meer maaien) en de bloemen weide gemaaid en van riet en distels ontdaan voor zover mogelijk.

Zaterdag was kleddernat. I.p.v. het controleren van de nestkasten hebben we de vlinderkas klaar gemaakt en opgeruimd. Nu kunnen de poppen komen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.