Bouw van insectenhotels, nestkasten en egelkasten

Bouw van insectenhotels, nestkasten en egelkasten

insectenhotelWe bouwen insectenhotels, nestkasten en egelkasten die we in tuinen, bossen en bij scholen en instellingen proberen te plaatsen om het belang van een groene leefomgeving te onderstrepen waar ruimte is voor meer dan de mens.Het werk bestaat zagen, schroeven. lijmen,boren en verven waarbij ons doel is zovele mogelijk eigen creativiteit in deze natuurkunstwerken te leggen.

 

Waarom zou je een insectenhotel in je tuin zetten? Het werkt twee kanten op. Voor kinderen is het leuk om de kleine beestjes te bestuderen en de insecten ruimen bladluis op. De beestjes hebben bovendien zo een schuilplaats en kraamkamer. Het hotel kan kamers bieden aan heel veel verschillende insecten, zoals hommels, lieveheersbeestjes, oorwormen, pissebedden en wilde bijen, maar ook padden en slakken vinden hier een plaatsje.

De bouw vindt plaats op de thuislocatie en moederorganisatie van stichting MEERGroen, heemtuin De Heimanshof, Wieger Bruinlaan 1 te Hoofddorp. In De Heimanshof is 60 % van alle natuurvariatie in Nederland te vinden

Meer informatie op www.deheimanshof.nl heimanshof