Start Groentetuinseizoen

Deze week liepen de boomweggeefdagen af en begon het grote opruimen. Uit eindelijk gingen er ca 1000 boompjes op de takkenril van de 5000 die we verzameld hadden. Nog een groot aantal werd op Meermond geplant (terwijl het Tudor park er te laat achterkwam dat daar ook nog veel ruimte was.

Deze week hadden we bezoek van 6 HAVO- 3 maatschappelijke stagiaires van het ECL in Haarlem: 4 gemotiveerde meiden en 2 jongens, die weliswaar meededen maar de essentie van maatschappelijke inzet nog niet ontdekt hadden.Op maandag ruimden we de NLdoet spullen op en een deel van het Wandelbos. Tijd om naar de Kaag te gaan was er niet.

Op dinsdag reorganiseerden we de boompjes van de boomweggeefdag in wel en niet bruikbaar.In de middag verdeelden we onze aandacht in Aalsmeer tussen de kas aan de Oosteinderweg en de nieuwe kas aan de Aalsmeerderweg Daar ging nu de kneuzer door de rozenkas en stelden we het zaaiplan op.

Elke avond deze week was ik in gevecht met mijzelf om de TEDX presentatie in Den Haag voor de 31e op te bouwen. Het grote probleem is daarbij natuurlijk hoe ik mijn verhaal van 3.5 uur op een begrijpelijke en motiverende manier in een half uur over het voetlicht krijg.

Woensdag 26 was de dag van de start van het Struinkids groentetuinprogramma. We hadden met de verkiezingen het probleem dat er geen enkel persbericht geplaatst was. Daarom viel de op komst van 20 gezinnen alles mee.

Op donderdag begon het parallele groenetuinprogramam dat we samen met Groei en Bloei als ′Tuinatelier′ hadden bestempeld. Toch ook weer 15 mensen met om 7 uur in de ochtend nog een extra rapportage van RTV NH.

heksenpad

Vrijdag was een leuk dag in Meermond war we vooral werkten aan het bouwen van een ′heksenpad′. Dit heksenpad concept ontstond bij het ontdekken van tientallen Pluimzegges in een moeras langs het Spaarne, die doen denken aan reusachtig harige hoofden die in het moeras zijn weggezakt. Het wegmaaien van het riet en het weg harken van de strooisel laag die al zo droog werd dat er bramen en brandnetels in begonnen te groeien hebben we op geruimd (en daarmee de successie 5 jaar terug gezet).

Om de Meermond bezoekers deze bijzondere planten te laten zien was het doel van een knuppelpad van boomstammetjes tussen de pluimzegge pollen door.Naast dit pad plaatsen we een bord ′Heksenpad′. verbodentoegang zodat iedereen er gaat kijken)

Op zaterdag was de start van het Tudor park tuinseizoen/ Maar liefst 30 van de 38 gezinnen kwamen op dagen om mee te doen van 10- 3. Een groot succes. De tuintjes zelf waren al prima in orde ( hoewel er nog erg veel boerenkool en selderij ongebruikt op het land stond…) en we hadden zelfs tijd om tussen de windsingelboompjes grote stukken tuin verder te ontginnen (om aardappels en pompoenen te zetten)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.