Voorjaarskriebels

Het voorjaar kondigt zich altijd aan met een gigantische activiteit. Nadat we de hele winter rustig dingen op orde konden brengen komt de hele machinerie weer in beweging:

-de schooltuintjes en de jeugdclub tuinen, het Tudor park, mijn eigen ( 6) tuinen) alles moet klaar voor inzaaien;

– de Heimanshof kassen moeten klaargemaakt worden voor de kassenlessen;

– de boomweggeefdagen komen er aan en alle boompjes moeten geordend en geteld en op lijsten gezet en een ploeg van een man of 20 moet geïnstrueerd en ingewerkt;

– de struintuin moet klaar gemaakt worden, dus dat vereist het restaureren van de leemoven, het technisch nalopen van water en veiligheidszaken, nieuwe gastheren en -vrouwen moeten gezocht, een jaarprogramma en schema gemaakt;

РNLDoet komt er aan met maar liefst 16 projecten: gereedschap moet aangevuld en gerepareerd, co̦rdinatoren van elk project gezocht en ingewerkt worden;

– de jeugdclubs worden weer opgestart met nieuwe leden acties;

– het maatschappelijke stage seizoen gaat weer van start met elke week groepen en overleg met vrijwilligers centrales en scholen over van alles en nog wat;

– en alles gaat gepaard met persberichten en veel natuur communicatie

En deze zaken komen bovenop het regulier werk van vrijwilligers inwerken, netwerken,spitten, wieden en water geven.

De reguliere werekzaamheden

Maandag was meten een drukke dag waarin De Heimanshof kas leeg opgeleverd moest worden voor herinrichting voor de NME lessen. De middag werd besteed aan het spitten van 2 tuinen op de Kaag en een duurzaamheidsdag van de gemeente Haarlemmermeer. Een prima gelegenheid om met Meergroen- en Heimanshof bestuursleden de sociale duurzaamheid die wij voor staan en die o.i. complementair dient te zijn met de technische duurzaamheid die meestal beleden wordt te promoten.

Dinsdag werd er verder aan de kas gewerkt en werd het gesprek om 2 ha kassen in Aalsmeer in gebruikt te nemen geintensifeerd en bestelde ik ca 800 euro aan zaad een pootgoed voor Jeugdclub, Tudor parktuinen en eigen tuinen.

Woensdag werd er een reuzenslag geslagen in het beheer vaneen stuk of 6 biotopen op de Heimanshof ,die nog niet voorjaarsklaar waren en was de verrassing voor de Jeugdclub dat er een fret op bezoek kwam en het plukken van 3 kg cranberries voor taart en jam de volgende week. En het was de eerste keer dat we weer buiten in de zon thee dronken bi de verdeling van de oogst. Een aangereden reiger die binnengebracht was, bleek na een nachtje nog zo vitaal dat hij naar de dieren ambulance kon.En bij de jeugdclub sloot een groepje kinderen het nabij geleden maatschappeleijk opvang aan die mogelijk ook willen mee tuinieren (en spelen in de struintuin)

Donderdag werd er een puntgave ransuil , die van honger was omgekomen in een loods binnengebracht.

En na een lange aanloop ontstond er eindelijk contact met de wijkraad van Overbos.

Vrijdag werd de leemoven van de struintuin gerestaureerd, kregen we bezoek van 24 onderwijsassistenten en besteedden we 600 euro aan planten voor de tropische kas en gereedschap voor de rest van het jaar.En de dag en de week werd afgesloten met een conferentie in Amsterdam rond het presenteren van het boek: "Regel die Burgerinitiatieven′, ( die niet om het regelen van burger initiatieven ging maar om koud water vrees bij overheden over aansprakelijkheid. Toch konden er nuttige contacten worden gelegd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.