Voorjaarsvakantie

Haarlemmermeerspoorlijn

De vakantie week begon op zondag met een GreenTeens werkdag aan de Haarlemmermeerspoorlijn als tegenprestatie voor de gratis oliebollenrit die ze 29 december hadden gekregen.

Er waren 13 tieners en 12 volwassenen. Het gevarieerde werkstuk wat we uitgekozen hadden voor deze dag lag bij de Amstelveense Poel. Daar waren kleine wilgjes die geknot konden worden, zware eiken die over de spoorlijn groeiden en ruim voldoende bramen en gras resp. naast en tussen de rails.Het was prachtig weer en we werden vanaf station Bovenkerk opgehaald door een historische werktram, waarvan we de 2 wagons boordevol met takken en bramen hebben geladen. De werkplek was ook gekozen om dat er ringslangen leven waarvoor elk jaar ringslangenbroedhopen worden gebouwd. Helaas hadden de makers hiervan al de oogst aan uitgekomen eieren geteld en viel er in 3 hopen niets meer aan ringslangen sporen te vinden. Maar we hebben weer 50 m spoorlijn voor een flinke periode op orde gebracht.

Vandalisme

Met de politie was afgesproken dat de jongens die begin februari een ravage in de heemtuin hadden aangericht hun daden zouden goed maken in hun voorjaarsvakantie. Deze week werken was niet bedoeld als straf, maar om ze onder te dompelen in de sfeer van ′er samen iets moois van maken′ waar vanuit wij werken en hen zo te leren wat voor effect hun daden hadden aangericht. De eerste dag kwamen ze zich bedremmeld melden, maar vanaf dag 3 hadden ze door hoe leuk het was en namen ze zelf vriendjes mee en werden lid van de juegdnatuur club. En zo zien we het graag.

Meermond

De afsluiting van de week bestond uit het uitmeten van de boomgaard die we op 13 maart met een school en Ben W en de gemeenteraad op natuurspeelplaats Meermond gaan aanleggen t.g.v. de nationale boomfeestdag. Naast het graven van 50 kuilen van 80 x 80 x 80 cm. was er ruimte om een door kinderen gebouwde boomhut (die weer door andere kinderen vernield was) te restaureren en om een begin te maken met een knuppelpad. Dat knuppel- of boomstampad laten we lopen tussen de grote Pluimzeggepollen ,die we tussen het hoge riet in een moerasstrook hebben vrijgezet. Die pluimzegges lijken net op reusachtige harige hoofden die uit de modder steken:de naam voor ons pad wordt dus het heksenpad ( met als aanduiding verboden toegang, om het extra aantrekkelijk te maken om het te verkennen)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.