Tegels en Slowfood

Algemeen

Deze week begon de temperatuur eindelijk naar rond het vriespunt te zakken deze winter.

Helaas ging het op sommige dagen gepaard met zeer veel regen zodat er aan het einde van de week op sommige plaatsen 10 cm water in De Heimanshof stond. Opvallend genoeg deerde dat vele vogels niet. Ik heb nog nooit zoveel zanglijsters en koolmezen zo uitbundig horen zingen zo vroeg in het jaar en ook de Grote bonte specht en de groene specht lieten flink van zich horen. Niet elke dag was er door de regen buiten te werken,dus met de insectenhotels bouwerij schoten we flink op;weer 4 gevuld en 1 gebouwd en de eerste 25 vogelnestkastjes zijn op maat gezaagd. Die zijn voor een bestelling in het Bulderbos(plek 8 die we met de jeugdclub van nestkasten gaan voorzien).

Buitenwerk

Op maandag was het wel buitenweer en die benutten we om een deel van de dichtgegroeide bosrand van het Nieuwe Wandelbos terug te snoeien en om de eerste bollen die we in 2008 uit gezet hebben in het Oude deel van het wandelbos op te graven en ze na splitsen verder uit te zetten en een begin te maken met een stinsen ondergroei in het nieuwe deel. Dit gaat nog wel een paar weken zo door.

Op maandag werden we ook verrast met 4 tractorladingen met 30 x 30 tegels en klinkers, die we goed kunnen gebruiken voor de aanleg van tegelpaden in het waterzuiveringsterrein. De rest van de week hebben we gebruikt om de los gestorte tegels netjes op te stapelen. Deze 3000 klinkers en 6000 tegels liggen nu te wachten samen met de 3000 dakpannen, de 20 m3 mest en de 15 m3 houtstammen op het eindeloos zich voortslepende beslissingsproces van de gemeente of we er nu wel of niet in kunnen. Zo langzamerhand slipt de hele Heimanshof dicht met deze spullen, die we veel efficiënter meteen ter plaatse hadden willen laten bezorgen. Nu moeten we de 10 ton dakpannen, de 15 ton hout, de 80 ton stenen allemaal met kruiwagens 500 m verderop brengen…..want geld om een aannemer te huren hebben we ook niet gekregen, mede dankzij de vertragingen in het beslissingsproces.

Slowfoodworkshop Greenteens

Een hoogtepunt van de week was de Slowfoodworkshop die we met de GreenTeens dankzij een samenwerking met Slowfood Haarlem in Parkcafé Groen in het Cradle to Cradle Beukenhorst-oost kantorenpark konden houden. Bijna alle GreenTeens hadden een menu-item voorbereid en ook kregen we hulp van een Archeon tolk ( middeleeuwse soep) en de voorzitter van de Prehistorische Vereniging die op een open vuur een mammoet bout ( varkensnek) met hen bereidde. Verder waren de kook faciliteiten van het Park café zeer welkom. Na 3 uur koken en 1.5 uur genieten van een 6- =8 gangen menu werd besloten dat de ′mammoetbout′het ′slowste′ en lekkerste gerecht was. Maar de rest van de gerechten verdween ook grif op in de 22 kelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.