Ridderzaal of niet?

Vorige week hebben we het net voor elkaar gekregen een ′video pitch′op te nemen en in te zenden met het onderwerp dat wij in de Ridderzaal aan een internationaal publiek zouden willen meegeven. Dat gaat natuurlijk over de handen uit de mouwen te steken met vele werklozen op braakliggende terreinen overal in Europa om de waarde van voedsel en natuur weer te herontdekken. Maar zo makkelijk gaat dat niet. Deze week ging er erom om in de top tien te komen met het winnen van stemmen. En ook dat was een flink klus. Inmiddels, een dag voor de deadline zijn er bijna 9000 stemmen uit gebracht op ca 25 presentaties.We zijn daarin van plek 20 opgeklommen naar 6, toen afgezakt naar 13 en nu weer op plek 6 gekomen. En daar zit heel wat netwerken en mailen achter…Na 15 mislukte aanvragen voor projecten en subsidies in 2013 mag deze wel eens gaan lukken. Ook op andere fronten werken we aan het uitbouwen van de samenwerkingsverbanden, B.v met de terrein beherende organisaties van Noord-Holland met een plan om in 5 jaar tijd het vrijwilligers bestand van de huidige 10000 naar iets van 100.000 uit te bouwen en idem met het recreatieschap Spaarnwoude.

Het zachte winterweer houdt aan , dus er kan nog volop buiten gewerkt worden in Meermond, het wandelbos, de Heimanshof, maar toch beginnen ook maar eens aan het insectenhotel bouw programma. Met name in Meermond hebben we een prachtig moerasoever met 100 jaar oude pluimzegges ′ontgonnen: een lust voor het oog. Deze week ging er ook weer een subsidie aanvraag uit naar het Anjerfonds en kregen we de bevestiging dat we in de prijzen vallen bij een Arcadis fonds. De Meergroen boekhouding 2012 ligt bij de accountant en die van 2013 is er bijna klaar voor.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.