Een week uit de lucht

Algemeen

Na het bericht van 2 weken geleden dat het project en de financiering ervan waar we al bijna 1.5 jaar aan werken niet door gaan is er nog meer slecht nieuws gekomen. De financiering van een paddenstoeleducatie en- productieproject met Slowfood Nederland,een paddenstoelkweker en een gerenommeerd restaurant is ook net gehonereerd en idem een project met een groot bedrijf. Het tandenknarsende aspect van al deze afwijzingen is dat allerlei ′kneuterige′projecten wel gehonoreerd worden, terwijl wij van bijna professioneel de stap van lokaal naar regionaal en nationaal willen en kunnen maken. En dat dat op deze manier weer veel langer gaat duren. Plus dat ons dit laatste half jaar totaal €670.000 euro in minstens 10 bloedig bevochten aanvragen(waar we steeds bijna boven aan maar altijd net niet bovenaan kwamen)is ontschoten.

Mogelijk is dat naast de kredietcrisis ook een van de medeoorzaken dat er bestuursperikelen op kwamen. Die zijn nog niet opgelost,maar wel deels onder controle.

Week 50

Op maandag 9 december lekker in het Wandelbos gewerkt en eindelijk een gezamenlijke schouw gehouden met de gemeente van ons werk. De indruk was positief en we kunnen zo weer even voort.In de middag een goed gesprek met de Dorpsraad Badhoevedorp om samen te werken aan de groeninfrastructuur in het dorp en de burgerbetrokkenheid. Het ritme van het werk in park Meermond zit er nu goed in. Elke week zijn er 10- 15 deelnemers en we verzetten erg veel werk.We knappen nu de entree op van een bramen/distel- en brandnetel helling waarvan we we een boomgaard entree willen maken. Tussen de bedrijven door levert dat ook nog 1500 boompjes voor de boomweggeefdag op. Ook het wilgentenenlabyrint van 15 m wordt gaandeweg uitgebreid naar iets van 50-60 m lengte.En we ontdekken een prachtig moerasgebied aan de oever van het Spaarne met bijzondere planten en bomen. Op woensdag met zelf verzamelde materialen met de jeugdclub kerststukjes gemaakt en op zondag met 26 Struinkids en Greenteens een speurtocht gemaakt in de Waterleiding duinen rond het thema overleven in de winter. Zoiets zou iedereen elke weekend bijna moeten doen: heerlijk. De rest van de gebeurtenissen van de week is nog niet geschikt voor een nadere vermelding

week 51

Op maandag na het Wandelbos en het bezoek aan de milieustraat in Rijsenhout meteen hard genetwerkt om als MEERgroen een rol te spelen bij de inrichting en het beheer van een uitbreiding van het Boseilanden recreatiegebied en in een boerenbijeenkomst waar de ′ontwikkelfunctie′ werd gepresenteerd van de Meerboeren, LTO, DLG, Stivas , NMCH en De Rabobank.Op die avond maar liefst 25 mensen uitgebreid gesproken.Een record. De Professionele jeugdclub folder ziet deze week het licht en er wordt gewerkt aan de eigen Greenteensfolder.Met het NMCH is voor het eerst sinds jaren overleg op een ander dan het werkniveau. We gaan samen van de kas iets moois maken, waar het hele jaar door iets te beleven valt. Met een kunstenaar platform gaan we helpen van de Ringbiennale die dit jaar het thema Landschap krijgt, om iets moois te maken en met mensen in het Westland gaan we proberen maar liefst 80 braakliggende kassen M.E.E.E.R. betere bestemmingen te geven.En het Melkweg project in Amsterdam-Noord is aan onze groep toegekend voor de komende 10 jaar door de Stadsdeelraad: Weer 3-5 ha stadslandbouw mogelijkheden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.