Crisis!

Vorige week was al geen beste week omdat we voor de derde keer, en ondanks goede vooruitzichten een prijs misliepen, waarmee we ons nieuwe uitbreidingsproject van De Heimanshof zouden kunnen financieren. Maar deze week werd het nog erger. Na bijna 1.5 jaar verwoed lobbyen hadden we eindelijk Rinland en het ambtenarencorps van de Gemeente mee voor (het niet nodig verklaren van) een vergunning en nu ging B&W dwarsliggen; en waarom…??? omdat dit al 15 jaar braakliggende terreintje dat volledig dichtgroeit met 1 soort boom: de zwarte els, nu op eens te bijzonder gevonden wordt. Dit lijkt verdacht vele op het argument met de polder ecoloog die benauwd was voor de vleermuizen (die er naast broeden) en ′s nacht vrij spel hebben terwijl wij er overdag ecologisch beheer toepassen.Laat Ben W zich voor zijn karretje spannen en vergeet dat zij geacht worden alle maatschappelijke afwegingen mee te nemen: dus zowel de educatieve, ecologische en maatschappelijke zaken. Schandelijk.

Maandag 2 december

en mooie dag: met 6 man in het wandelbos storm schade opgeruimd, een bosrand teruggesnoeid en bosplanten zaad uit gestrooid. Daarna tuintjes in de Kaag verzorgd en spullen gescoord voor de insectenhotels

Dinsdag

Op De Heimanshof orde op zaken gesteld:de nieuwe opslagschuur vordert gestaag, veel bladeren geruimd en tuintjes winterklaar gemaakt inclusief bemesting. het was een redelijk droge dag waarop we alle weiden nog maar een keer gemaaid hebben zodat er de rest van de week afgeharkt kan worden. Dan komen de bolplanten en de uien beter tot hun recht. In de middag 20 van de 120 tuintjes in de kas van Vork en Mes in Aalsmeer gespit met de spitmachine. avond: orienterend gesprek met de Olmenhorst voor nadere samenwerking met MEERgroen.

Woensdag

Een gewone dag op De Heimanshof. Doorbouwen aan de schuur en werken aan de tuintje; ind e ochtend vrijmeiden en in de middag met de Jeugdclub mest rijden.

Donderdag

De dag van de tweede flinke storm van het jaar. In de ochtend in de luwte van De Heimanshof geen centje pijn. Ook nog tijd gehad een een slotenbagger experiment mee doen in de natuur vriendelijke oever van het Groene Carrie. Wat we al dachten: het is vele te zwaar om dit met de hand te doen over 200 m.(2 sterke mannen hadden samen een uur nodig voor 2 m van de minst dichtgegroeide oever). Daar moeten we hulp bij zoeken. In de middag naar Brabant om er 3000 bamboe stokken te halen voor de bouw van insectenhotels: in de volle storm. Maar geen centje pijn of vertraging.

vrijdag

Een dagje Meermond gedaan. Er zouden 12 mensen meehelpen, maar 8 daarvan lieten zich afschrikken door wat wind een een paar hagelbuien. De 4 doordouwers ( Eric,Rita, Tugay en ik) deden dus maar werk voor 12. We hebben de entree van de natuurspeelplaat; een helling van 15m hoog en 100 m lang voor de helft ontdaan van 500 bramen stuiken en 1500 (!!!) esdoorn opschot boompjes en we hebben alles gemaaid en afgeharkt… zodat we er een boomgaard kunnen planten voor april. De esdoorn boompjes gingen mee voor de boomweggeefdag.

Zaterdag 7 december

Op deze dag was de laatste activiteit via de natuurwerkdag. 30 scouts met 5 man eigen begeleiding en 6 man van MEERgroen waren van de partij om in de Groene Weelde flink wat orchideeënweides en natuurvriendelijke oevers aan te pakken.Er werd hard gewerkt, maar het blijkt steeds weer dat zowel kinderen als volwassenen geen gevoel meer wordt bijgebracht om efficiënt werk uit te voeren. Het duurde dus bijna de hele dag voor er een teamgeest en een goed werk verdeling ontstond. En dan is ook de tijd dat men zich kan concentreren ook niet meer wat het geweest is (bij iedereen). Hierbij hielp het dat we verschillende soorten werkzaamheden in petto hadden, waarbij de takkenrildans en het zagen van dikke bomen veruit favoriet waren.Maar al met al is er veel gedaan en hopelijk draagt zo′n dag bij aan het feit dat ze naast theorie en computerspelletjes ook nog praktische vaardigheden en samen werken hebben geleerd. En natuurlijk ging de pannenkoeken maaltijd er grif in.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.