Gemiste Prijzen

Deze week was geen goede week.

Om ons Project′Telen en Spelen met Velen′op een nieuw terrein van 1.5 ha op gang te krijgen worstelen we ons al 1 jaar door een bureacratische molen heen en tegelijkertijd proberen we vast de financiën binnen te krijgen voor het moment dat we eindelijk aan de gang mogen.

€ 40.000 hebben we daarvoor al geregeld, maar die krijgen we alleen als we nog €60.000 van andere bronnen weten binnen te krijgen … binnen een bepaalde termijn. Dankzij de bureaucratie is die deadline in gevaar, maar ook de fondsenwerving klopte niet optimaal. Onze eerste optie voor €50000 was de kroonappeltjesprijs. Het Oranjefonds mag dan blij zijn met de 4400 indieners van een voorstel, maar 4397 indieners zijn daar niet zo blij mee. Gelukkig zijn er nog massa′s ander fondsen.

Een veel belovende was ook van het Oranjefonds het Groene Icoonproject ( voor €20.000 in elke provincie). Wij behoorden met ons voorstel tot de 45 van de 750 indieners, waarmee een interview gehouden werd om tot 30 genomineerden landelijk( voor 12 x €20.000) te komen. Het feit dat we in 5 jaar van 60 naar 1000 vrijwilligers en van 1 ha beheer naar 60 ha waren gegroeuid en dat er 10 doel groepen in het project participeren blijkt bij het Oranjefonds geen gewicht inde schaal te leggen( en ook niet de uitgroei naar een 50- 100 % doorgroei in het komende jaar).We hadden blijkbaar een foto van allochtonen moeten inzenden, want alle bijna Icoonprojecten gingen naar mini kneuterprojecten van 1000- 2000 m2 in achterstandswijken. Dat was ene bittere pil om te slikken op zaterdag 23 tijdens het Groene Icoon′feest′.

Op vrijdag 29 november was een derde kans: €10000 van het nationaal groenfonds in de prijsvraag Gezondheid en Groen. Veel keren waren we door de staf al opgehemeld als het beste project, dus we gingen met vrij hoge verwachtingen naar Arnhem onder de 10 genomineerden van 80- voorstellen. Maar wie schetst onze teleurstelling toen de prijs naar een bedrijf in samen werking met een zorgverzekeraar ging. Dat heet ′de duvel schijt op een grote hoop′. Die clubs samen hebben zelf al genoeg geld. Onze opzet was gericht op preventieve gezondheidszorg (vele bewegen gezond eten en geestelijke gezondheidszorg. Het lijkt erop dat de jury gezondheidszorg alleen curatief inbeeld heeft en zich blind staarde op het betrekken van zorgverzekeraars die groen′ gaan. Geen leuke week dus om kort te gaan. Maar weer diep zuchten en maar weer door gaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.