Vervolg natuurwerkdagen

Maandag en zaterdag waren wandelbosdagen. Maandag voor beheer en zaterdag om de (18)nestkasten schoon te maken. 12 kastjes hadden nestjes, en in 5 zaten nog eieren of dode jongen. Het beheer bestond deze week uit stormschade opruimen en het fatsoeneren van een takkenril en een bosstrook. Gelukkig nam een aannemer van de gemeente het dikke pakket bladeren op de paden voor zijn rekening Daar kwamen we niet aan toe.

Dinsdag togen we met 8 mensen naar Amstelveen voor een tweede werkdag aan de Historische tram baan. Met 4 monteurs fatsoeneerden we ca 100 m rails en perrons en haalden een paar bomen die over de stroomdraden hingen weg. De ochtend was droog, maar de middag erg nat. Daarom kwam een ritje met appeltaart in de tram goed uit.

Woensdag en donderdag rustten we wat uit van de 2 inspannende dagen en werkten we aan het beheer van De Heimanshof. Vooral aan het opslag schuurtje naast de kas en aan het werkplein in de tropische kas. Ook de 30 hardhouten palen die we van het slooppand in Badhoevedorp konden gebruiken kwamen goed van pas. In de avond kwam eindelijk de beschrijving van de vissen in de aquaria af, die er in juni al had moeten zijn.

Zo konden we vrijdag weer flink aan de gang op een natuurwerkdag locatie: Meermond.

Daar begon het effect van de afgelopen werkdagen goed zichtbaar te worden. De meeste elzenopschot en een groot deel van het rietveld zijn nu opgeruimd. Wilgenopschot is er nog genoeg en ook maaiwerk, Deze dag namen we de restauratie van de levende wilgentenen tunnel ter hand en het vrijzetten van de ′ijsvogelwand′. Deze was echter opgebouwd van stammen ipv grond en zonder water aan de voet. Daar komt dus geen ijsvogel in, maar er stonden wel talloze paddenstoelen: gele trilzwam, dodemansvingrs, judasoor, elfenbankjes, labyrintzwam, kale en geschubde inktzwam en fluweelpootje.

Zaterdag ging mijn zoon op stage naar Bonaire. Dus dat nam de meeste tijd.Daarnaast was er alleen tijd voor het controleren van de nestkasten in het Wandelbos en het Haarlemmermeerse Bos, het klein zagen van een deel van de enorme treurwilg die door de storm was geveld in mijn eigen tuin en het voorbereiden van het St Maartenfeest bij Vork en Mes op de 10e. In de avond heb ik een reuzen pompoenen en een gewone als voorbeeld uitgehold en versierd .

En zondag deden we dat na met ca 30 kinderen en ouders onder het genot van pompoen soep en het verhaal en de achtergrond van dit feest en het aanleren van leuke ipv afgezaagde liedjes.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.