Groen Icoonproject nominatie?

Zondag

Zondag 13 oktober gaat vast de geschiedenisboeken in als een van de natste (net als vrijdag 11 de koudste was sinds de registratie begon). Die dag hadden we met de Struinkids een strandekskursie gepland naar de Pier. Maar er was ook een herfstmarkt in de Kleverlaan in Haarlem , waar de 15 percelen braakliggend grond in Haarlem op de markt zouden komen voor burgerinitiatieven. Het was dus weer druk. Van 12 tot 1 naar de Kleverlaanmarkt en daarna door naar de Pier. Zowel de markt als de exksusie werden zwaar beïnvloed door de permanent regen en storm.De strandekskursie ging niet door omdat niemand op kwam dagen. Daardoor had ik iets meer tijd om op de markt te praten me het platform Haarlem Groener en een paar nieuwe fruitsoorten (min -kiwi′s ) op te pikken.

Maandag

Maandag begon met een rondgang over het waterzuiveringsterrein met de procesmanager en de polderecoloog van de gemeente om de zaak in ogenschouw te nemen en een compromis te vinden. Het compromis bestond uit het vastzetten op kaart wat we wilden… terwijl wij juist de buurt betrokkenheid willen verhogen door het terrein vrij te geven voor een ontwerp wedstrijd. Deze eis slaat dus alle creativiteit dood. Maar zonder OK is het hele project dood. Wat dus te doen??

Na het waterzuiveringterrein fluks door naar het wandelbos waar we en afspraak hadden met de groenbeleidsmedewerker voor een schouw en een planning van het werk deze winter. Voor de 5e keer in 6 weken kwam deze niet op dagen. Wat ons ook rauw op het dak viel was dat er zonder overleg met ons een aannemer het hele bos door was geweest die alle bomen rigoureus had opgekroond. De takken en boom stammen die daarbij vrij waren gekomen lagen in hele losse takkenrillen door het bos. Zo los dat ze geen beschutting voor vogels en zoogdieren zouden vormen. De hele morgen zijn we bezig geweest om een eerste start te maken om deze rillen te reorganiseren en om de stormschade van de afgelopen zondag na te lopen.

De volgende afspraak was een interview met het blad ′Goede smaak′in Vork en Mes samen met Jonathan Karpathios. Om dat we vroeg waren hadden we tijd om een melding over Moerascipressen in de voormalige Japanse tuin van de Floriade te checken. Bij voor baat leek me de Amerikaanse moerascipres daar niet passen.. maar er stonden er wel 10 , samen met 20-25 watercipressen (uit China). En ze hadden al mooie kniewortels ontwikkeld. Hiermee is het aantal moerascipressen in de polder in 2 weken van 4 naar 20 gestegen!

De laatste afspraak was met een drukker en een ontwerpster voor een flyer van de Greensteens

Geen tijd meer voor de Kaag en Rijsenhout

Dinsdag

Dinsdagmorgen was gelukkig rustig op De Heimanshof. Op weg naar de kas in Aalsmeer hadden we tijd voor een bezoek aan de milieustraat. Gelukkig waren er weer wat palen, want die hebben we dringend nodig voor de bouw van onze nieuwe opslaghok naast de kas. De verrassing van de kas was bezoek van iemand uit Rotterdam die een kas in het Westland van ca 8000 m2 had gestart met een opzet die vergelijkbaar en complementair was met onze opzet. Dus een gesprek van een half uur liep uit tot ruim 2 uur.

Woensdag 16

De mooiste dag van de week en prima voor het moreel en de stemming bij vrijwilligers en de jeugdclub

Donderdag 17

Dit was de dag dat we met het Oranjefonds en IVN een selectie gesprek zouden hebben over onze inzending van ons Groene Icoon project: Spelen en telen met Velen. Er waren 750 inzendingen, waarvan er nog 40 in de race zijn voor 12 prijzen van €20000. In dit gesprek ging het om het terugbrengen van de 5 Noord-Hollandse projecten naar 3 nominaties waaruit op 23 november de winnaar bekendgemaakt zal worden. Ik ging er heen met Ans Roling naar het IVN kantoor op de (afgesloten) Plantage Middenlaan in Amsterdam. De ene gesprekspartner gaf non-verbaal aan dat ze onze opzet prima vond en de andere leek de reikwijdte niet helemaal te kunnen vatten. Het blijft dus spannend wat er uit gaat komen. Rijd om er lang bij stil te staan was er niet, want ik was uitgenodigd bij de 65ste verjaardag van Cees van Lent (adviseur van MEERgroen), die een megafestijn had op gezet met mogelijk wel 1000 gasten. Veel hiervan waren interessant om te spreken en ideeën mee uit te wisselen. Wie weet was de gesprekken bij deze ′rijke Roomse dis′ later nog verder tot ontwikkeling zullen komen.

Vrijdag 18

Op deze dag was de presentatie van de business case over het Melkwegproject in Amsterdam Noord aan de stadsdeelraad gepland. Op het laatste moment was mijn aanwezigheid daar niet nodig. Zodoende was er tijd over voor begeleiding van de Wellant stagiaires en en bezoek aan het Tudorpark project.

Zaterdag 19

Zaterdag werd voor de helft in beslag genomen met de druiven oogst aan mijn huis, in de tuin aan de Geniedijk en op de Heimanshof. Het was ook de 3e zaterdag van de maand zodat ik op de Heimanshof zelf moest zijn.Die middag maakten we een begin het het (na 10 jaar eindelijk) reorganiseren van de tropische kas. Er moet een centraal plein komen waar we insectenhotels kunnen bouwen en een klas instructie kan krijgen. In de loop van mei willen we deze ruimte klaargestoomt hebben om er een tropische vlinderkas te maken. Maar vandaag was vooral het wegzagen van een paar onnutte reuzen bomen.

Zondag 20

Deze dag was gewijd aan een ekskursie van de Greenteens, die ′zielig dieren wilden helpen′. De plek die daar voor gevonden was, was het vogelhospitaal in Naarden. We waren met 3 auto′s en 13 tieners en 3 volwassenen. De sfeer was goed, er waren genoeg zielige dieren een een paar krankzinnige zoals Reiger ′Mekker; die na 25 jaar nog steeds bedelde als een jong om voedsel (en 2 uur lang!) en een buizerd met hersenschudding die niet mee wist was boven en beneden was een raar met zijn kop en vleugels wiebelde.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.