Stemmen op Groen en Doen prijs

Deze week werd gedomineerd door onze pogingen om in de toptien van een prijsvraag van het Ministerie van EZ ( = LNV) te komen om €25000 te verdienen voor onze uitbreidingsplannen van De Heimanshof. We stonden wat op achterstand omdat we de prijsvraag pas 10 dagen geleden ontdekten. Dus de exercitie was heel goed om alle weggezakte kennis over Twitter.com, linked- in en Facebook ( incl. vergeten wachtwoorden ) weer eens op te halen. Op de 55 plus beurs op zaterdag hebben we er een laatste rally uitgeperst om te proberen boven de 500 stemmen te komen. We zullen zien.

OP maandag begon de weke met een overleg met de stage coördinator van het Wellant college. Daar van kreeg ik de vrije hand om de beide stagiaires het e.e.a. bij te brengen over ecologisch beheer,. flora en fauna, werkhouding, taal , rekenen, gereedschap gebruik, en nog zo wat meer.

Daarna was het tijd voor het wekelijkse wandelbos beheer. Een aannemer zou de graspercelen maaien en afvoeren, maar dat was zo slordig gedaan dat we er met 3 man de halve dag voor nodig hadden om de helft na te maaien en uit te harken. De andere helft moet volgende week. Dinsdag werd voor de 2e keer de afspraak met de Keukenhof afgezegd zodat er tijd was om de kas in Aalsmeer een flinke beurt te geven. Daar hakt de herfst er inmiddels flink in zodat de meest pompoenen- en tomatenplanten gaan schimmelen. Het opruimen leverde wel 6 reuzenpompoenen van 30- 60 kg op. Aansluitend volgde een gesprek met een grote aannemer om samen te gaan werken bij het beheer in een groot recreatiegebied. Woensdag volgde overleg met de Meerlanden over het leveren van gemaaid gras tbv biogas productie, de afname van compost tbv stadslandbouw, het gebruik van materiaal uit de milieustraten en een nieuw recyclingsproject. Woensdag, donderdag en vrijdag kon er hard gewekt worden aan het winter klaar maken van De Heimanshof zodat er vanaf vrijdagmiddag weer tijd was voor een paar feestjes: op vrijdag middag zelf oogsten we met 14 volwassenen en 31 kinderen 50 kg appels, 25 kg kwetsen en 15 kg suikerperen van de hoogstambomen van het Smikkelpad op de Kaag. Het was prachtig weer. Hopelijk wordt dit een traditie met de school. De bomen gaan nl nog wel 100 jaar mee en krijgen elk jaar meer fruit. 25 kg appels werden meteen verwerkt tot appelmoes en appeltaart het grootste deel van de rest werd verdeeld onder de deelnemers. Om 4 uur was ik net op tijd voor overleg met de gemeente en de parkorganisatie van Beukenhorst met als insteek om met de kantoren en MEERgroen alle openbaar groen ( en met name de orchideeën stukken ) te gaan beheren. Daarvoor moeten nog wel een paar juridische hobbels worden genomen, maar de intentie is er van alle kanten wel. Ter voorbereiding op e.e.a. gaan we vast een informatief artikel (in HMore) een lezing en een rondleiding organiseren en worden de mensen uitgenodigd om vast in het wandelbos te komen helpen met het beheer.

Op zaterdag was de 55-plus markt, waar naast het stemmen winnen ook vrij veel belangstelling was voor wat we als Heimanshof en MEERgroen verder doen. En op zondag is de laatste dag van het struintuin gastouder seizoen. De tuin blijft op weekdagen nog wel open maar zonder gastouders op zaterdag en zondag. En dat wordt een feestje met pannenkoeken bakken, pizza maken en ter afsluiting een glaasje wijn of limonade ( en 2 mensen die er hun verjaardag vieren)

Geen slechte week dus. Alleen hopen dat we voldoende stemmen krijgen, na zondag 29 hoeft het niet meer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.