Beste week in 5 jaar

Deze week was een bijzonder succesvolle week , waarin veel investeringen in tijd en moeite tot zijn recht kwamen.

Het begon als op maandag morgen toen we met een bestuurslid van MEERGroen en Ans Roling naar Heiloo togen voor een ontmoeting met Landschap Noord-Holland om hen te overtuigen van het nut van een wederzijdse samenwerking. De 8000 vrijwilligers die we samen aansturen zijn nl een onbetekenend aantal op de bevolking van 4 miljoen Noord-Hollanders. En er zijn kansen om die aantallen significant te verhogen. Maar dan moeten we wel optimaal als groene organisaties net nog een paar andere clubs zoals IVN samenwerken. Die kansen zijn de participatie wet en de reorganisatie van het Europese Landsbouwbeleid. Deze bijeenkomst leverde een overeenstemming op om op die kansen samen in te spelen. En ook in de Haarlemmermeer op praktisch niveau leverde deze overeenstemming voordelen op. De gemeente wil nl met ons samen in overleg om het orchideeën beheer in 80 kg bermen aan te pakken

Het belang om deze overeenstemming te bereiken was het overleg op vrijdag in het provinciehuis om de waarde van burgerinitiatieven in het kader van de reorganisatie van het Europese landbouw beleid in te bouwen. Een delegatie van Europarlementariërs was deze week op tour in Nederland om die reorganisatie toe te lichten. Ons MEERgroen voorbeeld (van 50 -1000 vrijwilligers en van 1 – 60 ha beheer) was daarin een van de mogelijke initiatieven. En de krachten achter het Europese landbouw beleid maken het wellicht mogelijk om van 1000-8000 vrijwilligers uit te groeien tot een factor van maatschappelijk belang als we een organisatie uit kunnen bouwen die 100.000- 500.000 vrijwilligers kan mobiliseren.

En op zaterdag sloten we de week af met een prachtig jeugdclub oogstfeest waaraan 30 kinderen en 40 ouders participeerden bij het oogsten, koken en samen eten. En ondanks de dreiging van onweersbuien hielden we het de hele middag en avond droog en ′mediterraan′ met een prachtige pleinmaaltijd.

En tussendoor bestelden we nog 2 kassen va 4000 m2 voor het Stadslandbouw project in Amsterdam Noord en het project waar we mogelijk ook bij Alkmaar een dergelijk project kunnen starten. En op woensdagavond verkenden we met de Elektrische trammuseum organisatie de spoorlijn van 8 km van Amsterdam Haarlemmermeerstation via Amstelveen naar Bovenkerk om die samen met hen als MEERgroen in beheer te nemen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.