Mooi weer houdt niet op

De natuurmarathon met de Greenteens hakte er flink in met tieners die tot 5 uur in de ochtend nodig hadden om in slaap te komen. Maar behalve de nachtvlinders en de vleermuizen was het een groot succes. We plukten samen 10 kg bramen,genoten van de vuurpotten tot diep in de nacht, verkenden het waterzuiverings terrein om er fantasieën bij te ontwikkelen hoe we het zouden gaan inrichten en genoten van de water eksksursies op de Westeinder met de St Maarten roeiboten, Toppunt van de marathon was de ontdekking van een kolonie van honderden wesp- of tijgerspinnen op het waterzuiveringsterrein.

Maandag verzorgden we de aquaria, checkten het wandelbos op onregelmatigheden ( 1 dode iep die niet was weggehaald) en hadden en topdag op de Kaag waar 4 emmers bonen en 40 m2 watervast multiplex beschikbaar kwam. Dat inspireerde op dinsdag meteen om een houtopslag/schuur te beginnen op de struin tuin. Die 40 m2 plaatwerk hadden we net nodig als bescherming voor het glas van de kas. En het bleef maar mooi weer., Dat vereist wel regel matig water geven op de tuintjes en in de kas, maar alles groeit dan ook geweldig. Op woensdag hadden we met de Jeugdclub een wedstrijd georganiseerd, wie kon raden hoever de reuzenpompoen in een week zou groeien. Dat doe ik om kinderen de groeikracht van de natuur te laten ervaren. De reuzen pompoen haalde deze week in 1 week maar liefst 2.5 meter!(en dat in 5 richtingen!) . 2 kinderen die dat geraden hadden kregen een courgette naar keuze zonder loten. De ander 45 ( !) courgettes van deze week en 5 emmers bonen, bieten van een pond koolrabi van een kilo en sla en ruccola gingen ook grif van de hand aan de 45 (1) kinderen en ouders.Direct na de jeugdclub wat het diner op het Tudorpark met allerlei hoogwaardigheidsbekleders om te laten zien hoe de 38 gezinnen aldaar hun tuinen van elk 20 m2 benutten. Zowel het diner als de rondgang over de tuinen was een groot succes. Besproken werd o.a. met de directeur en projectontwikkelaar van Ymere en de 2 aanwezige wethouders hoe de de groenstructuur van deze wijk met de bewoners en de invulling zouden kunnen geven terwijl de wijk verder ( 10-15 jaar) opgebouwd wordt. En ook werden en openingen gecreëerd om in andere gebieden die braak liggen beschikbaar te maken voor burgerinitiatieven.

Donderdag was het 3e hoogtepunt van de week in Amsterdam Noord, waar een terrein van 5 ha et daarop maar liefst 12 puntgave gebouwen beschikbaar komen (Om niet ) voor een stadslandbouw project. De deelraad had drie organisaties uitgenodigd om als trekker van dit project op te treden, 2 ervan wilden met ons als MEergroen samen werken of zagen ervan af. Dat wil dus bijna zeggen dat wij als meergroen met Combiwel en Ecosol die terrein gaan ontwikkelen en beheren in de komenden 10- 15 jaar. Het 4e hoogtepunt van de week was de 2e werk dag in Heemstede in Meermond,. We waren met 15 mensen (6 uit Heemstede en 9 via de Heimanshof). Ook nu was het week prachtig weer. We herstelden het insectenhotel (met een rapportage op RTV NH) en zetten het in de zon door 10 m hoge wilgen ervoor weg te zagen. Ook snoeiden we honderden wilgen en elsjes weg tussen de aangeplante bes- en fruit dragende stuiken die aangeplant waren en maaiden we bijna een halve ha aan riet uit de bloemenweide. Deze dag was een goede start om wekelijks of om de 14 dagen te gaan werken in dit terrein. En op zaterdag was het weer tijd om de bramen in dit uitzonderlijk goede bramen seizoen te oogsten: weer 20 kg. In 4 weken plukte ik al 90 kg bramen van 30 struiken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.