Weer Bomen om bij weg te drome

Deze week kwam er weer tijd vrij om aan de bomen paden te werken. 3 daarvan zijn er al klaar en gepubliceerd op de site. Nog 6 zijn er min of meer klaar. Dat zijn meestal de wat meer omvattende routes: de I-tour, de dikste bomen route, de zuidelijke route, de kerkhoven route, de fruitroute, Badhoevedorp een Lijnden en het Hoofddorp ommetje. Wat er aan deze lijst nog ontbreekt zijn de ommetjes in Zwanenburg, Nieuw-Vennep en Cruquius. Die waren nog niet geschreven omdat er wat weinig bomen op onze inventarisatie stonden. Daarom ben ik op dinsdag maar eens op pad gegaan om aanvullende exemplaren te zoeken. Dat leverde inderdaad resultaat op. In Zwanenburg een nieuwe Moerascypres, die ookde dikste van de polder bleek en de mooiste knie wortels heeft, In Cruquius de dikste eik van de polder; (wel 3.4 m omtrek) die mogelijk van voor de drooglegging dateert, maar dat moeten we nog opzoeken. In Nieuw- Vennep Viel de oogst wat tegen.

En op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag was het organiseren van de gegevens en schrijven geblazen.

Verder was dit de 2e week van de Hageveld vrijwilligers Jonne en Tijn. We hebben flink wat aan de aquaria gewerkt. Alle aquaria zijn nu een keer hele maal leeg gemaakt en met vers water voorzien. Dat kwam voor de krabben en een aantal baarsjes en kreeften te laat.

Het bleef de hele week mooi weer. Er werd veel regen beloofd, maar die kwam pas op zaterdag. OP maandag hebben we een deel van het Wandelbos gesnoeid (en ontdekten we een lepelaar nest), op dinsdag,woensdag, donderdag en vrijdag De Heimanshof klaargemaakt voor het open weekend. Er was flink wat achterstallig maai en snoei werk. De pompoenen en bonen in de schooltuintjes zijnook verzorgd en groeien dankzij de zon en regelmatig water geven gestaag.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.