Vakantie of geen vakantie?

Deze week begon al stralend met 7 tieners van de Greenteens op wadloop-kampeertocht op Texel samen met Marike Bos als begeleider. Op Texel was nl het dichts bijzijnde wad en de Greensteens hadden als avontuurlijk e activiteit besloten te willen wadlopen. De jongste was 10 en de oudste 17. Het weer was 2 dagen lang stralend, dus dat kon niet meer stuk. Zondag om half 9 hesen we 9 fietsen op 2 aanhangertjes en om 11 uur stonden we op Texel.Daar moest alle bagage op de fietsen geladen en tegen de wind in 20 km verplaatst worden Dat viel de kinderen niet mee, dus rustpauzes waren nodig.

We hadden een gratis kampeer plek geregeld tussen 2 meeuwen- en sternenkolonies die permanent op 3- 10 m hoogte overkwamen. Op het erf liepen 5 (grote) kippen, 8 schapen en het mooist van alles, een gigantisch varken genaamd Harry. Dit varken was letterlijk een knuffelvarken dat zich de hele dag de aandacht en de knuffels liet welgevallen (en tot half 2 ′s middag uitsliep! (dat zat de tieners die er om half 8 (boodschappen doen of 9 uur: Ontbijt uitmoesten niet lekker).

Na het opzetten van de tenten werd besloten eerst te gaan zwemmen in zee (nog 10 km fietsen). Dat deden we in de Slufter, waar 2 km lopen een verademing en een ervaring was. Ook het zwemmen in zee met een zeehond op 10 m afstand paste goed in ons programma. Die avond was er kampvuur waar iedereen(inclusief Harry) van genoot en er veel creatieve energie loskwam(we bleken een liedjesschrijver/zangeres van 13 een een volwaardige boeken schrijfster van 15 in ons midden te hebben). Door de vele activiteit leek de eerste dag al 3 dagen. Na 4 uur slapen , boodschappen doen en ontbijten verkenden we tot het laag water was de noordpunt van het eiland. Een voetgangers pont overgaan met deze groep wordt vanzelf dan weer een avontuur. Maar toen op naar het wad. De leegte en het bodem leven was indrukwekkend en het wad was ook gelegenheid om de relatie met de ontstaans geschiedenis van de bodem in de Haarlemmermeer uit te leggen. Jammer was het dat we door een boswachter van het wad gehaald werden en mogelijk een boete krijgen. De 9 bleekscheten van gisteren gingen daarna zondgebronst en met de wind in de rug op weg naar huis, waar we om ca half 11 aankwamen.Hoe pers je 6 dagen vaklantie in 2 dagen!!

Omdat ik mij vergist had in het Texel ′weekend′ dat niet op za en zo maar op zo en ma was, liep er een ander afsprak bijna in het honderd: een groep van 45 kunstenaars van het Kunstfort wilde een rondleiding langs stadslandbouw- en Heimanshof projecten. Gelukkig konden Ans, Marion en Paul de eer redden en hadden ook de kunstenaars een goede dag.

Dinsdag was het weer bussines as usual. De kas, de tuintjes en de aquaria hadden dringend zorg nodig en het turbo tuinieren in de 100 schooltuintjes ging voort. Ook woensdag en vrijdag waren deels gewijd aan deze activiteit en aan het einde van deze week hadden we 85 van de 100 tuintjes gewied en ingezaaid en begonnen bonen, boerenkool , courgettes en pompoenen al aardig te groeien. Met dit mooie weer bleven de slakken zoveel onder de grond, dat deze planten een kans hadden om groot te worden.

Op donderdag was een een bedrijf met 9 mensen die wilden komen werken. Samen met de ADO groep hebben we de helft van de omen in het bomenpad in het Haarlemmermeerse Bos een beurt gegeven ( en dat hield in dat we per boom wel 20- 30 omringende boompjes en bramstruiken weg moesten halen)

En niet te vergeten: op dinsdag ging het Green Challende voorstel voor €500.000 de deur uit.

En op zaterdag was een kennismakingsgesprek met de directeur van de voedselbank Aalsmeer,die ook verbonden was aan de Raad van Kerken in Aalsmeer en het leger des Heils, allemaal organisaties waar we als MEERGroen wel affiniteit mee hebben. Mogelijk komt kas 2 in Aalsmeer met hem wel van de gron voor het volgende groei seizoen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.