Greenteens Duurzame wasstraat

De werkdag op de Ripperda kazerne was gepland op 50 mensen, maar er kwamen er meer dan 80. De hele wijk lijkt graag een tuintje te willen ontginnen. De meegenomen spitmachine trok veel belangstelling van jong (0- 2jaar) tot oud om te helpen met dit ontginnen. Een borrel en een insectenhotels markt hielpen ook om een goed buurt- en pionier sfeer te ontwikkelen! De meest opvallende ontwikkeling was dat een tiental mensen hun tuin tot 20 cm diep gingen uitgraven om hem vervolgens vol te gooien met de compost heuvels m( met kweek) die we apart hadden gezet om er pompoenen op te verbouwen. De 20 m3 uitgegravan grond (zandig) die ideaal was om met de compost te vermengen was weggekruid!. Die kon dus weer allemaal terug!

Maandag was de eerste dag van het nieuwe seizoen waarin we de opgeschoten fluitenkruid en brandnetels langs de paden in het Wandelbos te lijf gingen. Als we dat niet zouden doen vallen ze 1 m aan beide kant over de 3 m brede paden. De Immanuel school uit Rijsenhout had n.a.v. een natuurcursus het plan opgevat om een natuurtuin om school aan te leggen. En voor die natuurtuin kwamen ze een insectenhotel bouwen met 19 kinderen en 5 ouders/leerkrachten.

Die avond hadden we met de Greenteens een klus om een groene dak van een oudere dame te wieden. Leuk om met(prachtig weer en)5 tieners en 2 moeders met hoogte vrees een dak te wieden. Maar het leverde de eerste 50 euro voor het Greenteen budget op. Op dinsdag was na een rustige morgen in de kas in Aalsmeer de dag aangebroken dat 60 kinderen van de St Jozef school gekookt zou worden voor zichzelf en hun (100?) ouders van de groenten uit hun eigen tuintjes. De KRO tv was er ook bij en het was zeer hectisch. Het werden gewone en bieten (rode) pannenkoeken, soep, groene pizza′s , zelf geperst appelsap en nog veel meer. Het is even een klus om zo′n mensen massa samen te laten werken, maar als da na een uur het geval is , is het super voor iedereen! Die avond was er een overleg avond op het provincie huis in Haarlem over een gezamenlijk aan pak en kansen van het EU nieuwe landbouwbeleid van de 4 Randstad provincies. 30 % van het EU landbouw beleid zal naar plattelandsontwikkeling gaan(waaronder sociale cohesie,. stadslandbouw en natuurbeheer), Dat is kans voor clubs als MEERgroen om inbreng te leveren. Veel nuttige gesprekken gehad om plannen en coalities te smeden.

Woensdag was een rustige natte (weer 5000 slakken!) en wieddag op De Heimanshof en ′maar′ 60 mensen bij de jeugdclub en de struintuin. Eindelijk begint het groei seizoen op gang te komen en komen de eerste bonen en pompoenen aarzelend de grond uit.Donderdag begonnen de voorbereidingen van het open weekend van De Heimanshof: insectenhotels materialen maken en planten oppotten. En door het mooie weer was er een zeer grote bijen zwerm. Echter die ging zo onmogelijk zitten dat ik 10 m hoog in een meidoornstruik moest klimmen, waardoor ik 3 steken opliep en de zwerm wegvloog voor ik hem in kon vangen.. balen.

Vrijdag was de hele dag voorbereiden van het open weekend en in de avond schrijven van het Green Challenge project voorstel van de Postcode loterij.

En toen was het 1 juni: het eerste open weekend met het Thema Kunst en de Greenteens duurzame was straat en 200 potjes met vetplanten om te verkopen voor hun eigen folder en programma. Het was jammer genoeg koud en winderig en nog erger was dat een oudere dame de macht over het stuur kwijtraakte en 3 auto′s in de prak reed!!!!Verder deed iedereen zijn best en werd de sfeer in de loop van de middag weer beter… Zondag 2 was ook druk met in de ochtend een insectenhotel stand op kasteel Wester Amstel in Amstelland en in de middag het tweede deel van het open weekend ( met beter weer)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.