Stadspark Hoofddorp

Deze week werd gedomineerd door erg nat en koud weer voor een meimaand. Het natte en koude weer maakte dat er een explosie van jonge naaktslakken op trad. 4 dagen was het deze week goed slakken weer, waardoor we enige tienduizenden exemplaren uit de akkertjes van de Heimanshof konden rapen voor ze uitgegroeid waren tot de vreetmonsters die geen bijzondere planten laten staan.

Maar nu mag het wel eens 20 graden of meer worden!

Na een week ziekte (Marijn midden-oorontsteking en Wessel Hersenschudding) waren de Eco-wild life stagiaires weer terug en konden we serieus werk gaan maken van soorten leren, leren inventariseren en plannen maken om hun stage opdrachten nader in te vullen. De komst van een leraar van school hielp daar ook bij. De maandag viel uit door 2e Pinksterdag en de woensdag was met een mooie dag waardoor de jeugdclub massaal op kwam draven. Op woensdag kwam er ook schot in het op poten zetten van een MEERGroen afdeling in Heemstede. Via de vrijwilligers centrale heeft Eric Jagtman zich gemeld. Hij is bioloog en manager en vind het leuk om een sociaal en ecologisch proces met onze aanpak op te zetten in zijn gemeente. Woensdag met het gesprek met hem, de de gemeente om spijkers met koppen te slaan om bekendheid te geven en geld te zoeken voor een of meer vrijwilligers groepen die we willen gaan op richten dit jaar. Ook woensdag was een 2e hoogtepunt van de week waar bij een hoorzitting van de gemeente voor het Stadspark Hoofddorp 250 belangstellenden zich (luidruchtig)meldden en Myrna van den Kommer een verhaal gaf dat klonk als een klok. Dit verhaal kwam neer op dat de gemeente (wethouder c.s) carte blanche wil van de gemeenteraad om zoveel mogelijk van de Fruittuinen en het Wandelbos te bebouwen, terwijl er tegelijkertijd geruststellende kontakten worden onderhouden met betrokkenen om het gebied groen te houden(′te conserveren′). Op donderdag was een derde hoogtepunt het uitbrengen van de Z- cards door de City -marketing groep van de gemeente over het bomenpad, insectenpad, Heimashofpad, orchideeën pad en de I- tours.Deze waren/zijn zeer fraai vorm gegeven en worden op talloze plaatsen in de gemeente beschikbaar gemaakt. Hiermee wordt ecologie op ongekende school op de kaart gezet!

Het weekend werd weer druk met een insectenhotelmarkt op zaterdag in de Vrije school, en in Haarlem op zondag en op zondag een rondleiding op het bomen pad tgv de Dag van het Park en een werkdag met 50 mensen in de Ripperda kazerne.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.