Heel even rustig en Struintuin

Na de stage week en de overnachting met 10 tieners ′in de Wildernis′ op het Kaageiland, was het ook voor mij wel lekker om een paar dagen rustig aan te doen. Het mooie weekend van 13- 14 april had in de natuur (op De Heimanshof) een schokeffect gehad. In een weekend waren alle planten die maanden gebloeid hadden (sneeuwklokjes, lenteklokjes, sterhyacinten,wilgen katjes etc)uitgebloeid en waren wel 8-10 nieuwe soorten massaal in bloei gekomen (4 soorten anemonen, 2 extra soorten primula;s, muskuskruid, dotterbloem,muskuskruid kievitsbloem,holwortel en vingerhelmbloem, sleedoorn). Ook was de tjiftjaf (normaliter 21 maart), zwartkop, gehakkelde aurelia, alle hommelsoorten, schaatsenrijders ende groen kikker eindelijk verschenen).

Dat was dus genieten geblazen, maar niet te lang, want er moest opgeruimd worden en gereedschap gerepareerd. Ook stonden er maandag 2 nieuwe Eco Wild Life stagiaires klaar om een 2 maande full time stage te beginnen. De eerste week bestaat altijd eerst uit maar eens een weekje in het ritme meedraaien en dat bestond deze week vooral uit het bouwen van een wilgentenen hut en insectenhotels. Op dinsdag gingen ze mee naar de Kas in Aalsmeer en op woensdag hielpen ze met de seizoensopening van de struintuin. Dit werd het hoogte punt van de week. We hebben met Arno een spectaculaire openingsstunt met een brandslang bedacht en gerealiseerd en met het mooie weer kwamen er niet de verwachte 30 -40 maar ruim 120 kinderen en ouders op af met als gevolg de gezellige chaos die ik zo graag heb. En alles liep op rolletjes, mede namens Marion, de moeders van de Jeugdclub en Arno. Ook de 2 pizza′s in de leemoven gingen erin als koek. Ook het bezoek van de 12 kinderen van de Meerwaarde natuurcursus die dwars door de opening heen liep kon er nog wel bij. En om half 6 kon ik naar de stage evaluatie bijeenkomst van het Hageveld college (die van half 5- 6 uur was) voor o.a de film die Simone en Femke van de week ervoor gemaakt hadden. Op dinsdag avond hield Groei en Bloei afdeling Haarlemmermeer zijn ledenvergadering in de Kijkdoos en hield ik er een lezing over bijen. Op donderdag volgde een Roefeldag met 3x 10 leerlingen. Roefelen is Vlaams voor ontdekken. Dat werden dus 3 rondleidingen ven een uur samen met Robin de SCW stagiair, waar mee ik die avond ook de Hageveld stagefilm in de Haarlemmermeer123 aflevering 19 verwerkte. Vrijdag hadden we met 5 mensen eindelijk tijd om eens rustig wat te wieden in de tuin: met name bloeistengels van Heermoes en armbloemig en Daslook waar die anemonen en andere planten verdrukte.

Op zaterdag was er een ambachten markt bij Molen de Eersteling waar ik uit hoofde van mij voorzitterschap van de streekboeren een stand bemande. Het was een prachtige dag met duizenden bezoekers. een goede dag om insectenhotels te verkopen en reclame te maken voor de jeugdnatuurclub , de Heimanshof en MEERgroen,samen met de tweeling Peter en Paul. Terwijl ik op de markt stond bemanden Marianne en Syl (Slowfood Haarlem) de struintuin van De Heimanshof en dronken we na afloop een fles streek wijn tijdens het bespreken van de planning van het Ripperda kazerne project

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.