Rustig, maar niet te …

Deze week kende geen extreme hoogtepunten, maar dat betekent dat er nog genoeg gebeurt.

Op zondag (nog steeds met een striemend koude oostenwind) werd besteed met de Greensteens van de Heimanshof. Van 12 tot half 2 werd er vergaderd met 12 tieners die hun eigen bestuur en programma samenstelden in een razend (enthousiast) tempo. En daarna gingen we steppen in de duinen op een ontdektocht. Natuurlijk verdwaalden we en konden alleen de weg terug vinden via her strand. Warm bleven we met een schier onuitputtelijkke voorraad lekkers en drinken voor een high tea (Genoeg voor 3 high tea′s ) Iedereen lekker moe na 9 km steppen en rozig van de koude wind (die we niet voelden)

De hele week was er een Maatschappelijke stagiaire Demi van het Clusius groen college in Amsterdam Noord. Maandag werd gevuld met kennis maken en opruimen van de drukke werkzaamheden van de week ervoor. Op maandag avond had ik een gesprek met een familielid van een Koerdische vluchteling die graag bij de Heimanshof en MEergroen wil werken, maar die door zijn eerlijkheid volledig vastgelopen is in de buraucratisch regeltjes van de IND. Iemand wil deze man helpen en de Hieimashof door hem zoveel jaar te betalen als mijn assistent dat hij daarmee en bestaan zekerheid voor de IND oplevert. Probleem is dat hij ooit door een meisje is beduveld in een poging om met haar te trouwen. Haar ouders wilden dat wel en zijzelf verzon met een vriendin een truc om de politie er bij te halen bij een toneel stukje van een (door hen in scene gezette) ontvoeringsactie. Dat leverde deze Koerd die voor zijn leven moet vrezen in Turkije een crimineel stempel op waarmee hij een ongewenste vreemdeling werd. 15 jaar vlucht deze Koerd nu van land tot land. Dit gesprek leidde tot een strategie om dat meisje (na 15 ) te overtuigen van de rampzalige effecten van haar truc waarmee het ongewenste vreemdelingschap ongedaan kan worden gemaakt en samen met de garantie stelling van een baan deze man eindelijk rust en een zinvol bestaan gegeven kan worden.

OP dinsdag morgen gingen we aan de slag met de 1500 kilo zware Haagbeuk op De Heimanshof die eindelijk los was van zijn wortels. Met betonplexplaten als gladde ondergrond, houten rollen en hefbomen werkten we met 6- 8 mensen de ze boom 25 m verder naar het hek, waar hij door een kraan opgepikt kon worden om naar zijn definitieve bestemming gereden te worden. Het was een verrijkende ervaring voor iedereen hoe makkelijk zo′n zware boom verrold kon worden. In 2 uur was de klus geklaard. Op zijn definitieve plek kan hij 15- 20 jaar dienen als zitbank voor een klas bij in Dinsdagmiddag werd besteed aan een uur turbo tuinieren met een groep 10- 11 jarigen in de kas in Aalsmeer. Het laatste deel van de middag werd besteed om de Portal van gemeente Haarlemmermeer te openen en de avond werd besteed om de laatste hand te leggen aan het 5 jaren plan 2013- 2017 van De Heimanshof. Woensdag kwamen er een paar mensen van de NLDoet actie om de insectenhotels af te schilderen die op 16 maart niet klaargekomen waren, gingen de plantuitjes in de grond bij de jeugdclubtuinen en meldde zich een Iraakse vrijwilliger. Ook donderdag was een reguliere dag, waarin Robin de SCW stagiaire weer beter was en hielp om de 17 aflevering van Haarlemmermeernatuur 123 te monteren. Op vrijdag meldde zich een groep van de Groei en Bloei vereniging die ook op De Heimanshof wilden komen werken onder een "Zomerarrangement′ en gingen de laatste 1000- 1200 boompjes van de boomweggeefdag weg naar het dorpje Ruigoord om een ecologische zone om het dorp aan te leggen. ZO zijn alle bomen van de 4500 stuks weer op een goede bestemming gekomen!Samen in 5 jaar al weer 22.500 stuks!

En zaterdag gebruikten we om een bosuil-,torenvalk, egel-, ringmus en 4 mezen kasten in het Houtwijkerveld bos te plaatsen met de jeugdclub.Dat is het 6e bos/park waar onzer kasten nu hangen Tezamen 180 stuks.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.