NLdoet

Deze week werd gedomineerd door NLDoet. We doen al 5 jaar en elk jaar zijn er meer deelnemers. We hebben in 4 projecten ingeschreven op beide dagen en daarop hadden zich ruim 200 mensen ingeschreven,m waaronder opvallend vele bedrijven zoals KLM, Ymere,AM groep, ABU,2 technische inmstallatie bureaus, Kyocera en 36 maatschappelijke stagiaires van de KSH. Daarnaast waren er nog zeker 25 losse opgaven en hebben we met onze eigen vrijwilligersgroepen voor en na NLDoet ook nog 4 werkdagen met 60 mensen gehouden.Al met al bijna 300 mensen.

De projecten waar we aangewerkt hebben waren:

– Insectenhotels bouwen met de AMgroep en de technische bureaus. Dit resulteerde in zeker 2 grote, 10 middelgrote en 50 kleine insectenhotels, die zowel gezaagd, in elkaar gezet, geschilderd en gevuld werden

– De Heimanshof: het opknappen en deels herbouwen van de kruiwagen schuur . Deze is voor 80 % klaar gekomen

– Boomweggeefdag: op 20 maart start onze boomweggeefdag (Zie volgende week). De boompjes daarvoor verzamelen we uit de heemtuin en uit de gebieden die we in ecologisch beheer hebben. Alleen in deze week hebben we de aantallen boompjes van 2000 maar 5000 uitgebouwd met leuke soorten uit het wandelbos, de Groene Weelde, de Boseilanden, het Groene Carre

Wandelbos: De oeverbeplanting en de ondergroei in het gehele oude deel van het Wandelbos Hoofddorp (minus 5 %) hebben we in 5 werkdagen onder controle gekregen voor het broedseizoen ingaat volgens de flora en fauna wet (op 15 maart.

– Groene Weelde: in dit gebeid in oneindig vele werk aan het vrijhouden van orchideeën oevers van boomopschot en het wegzagen van wilgen en elzen langs oevers. Een orchideeën weide is klaar gekomen en 500 m oever beide inde buurt van de Big spotters Hill.

– De Boseilanden was een nieuwe gebied , waar we op zaterdag 16 naar uitgeweken zijn i.v.m de mud race in de Groen Weelde. Ook daar zijn vele overs met wilgenopschot en we hebben een vogelbroedeiland weer klaar gemaakt voor een meeuwen en sternen kolonie die van het dak van het PWN dinkwatergebouw verjaagd zijn 3 jaar geleden.

-In de orchideeënkuil van het Groene carre hebben we overtollig boomopschot verwijderd en deels gereserveerd voor de boomweggeefdag.

Het gereed maken van gereedschap, materialen, de logistiek van pauzeren en pannenkoeken maaltijden nam het grootste deel van deze week in beslag. Maar het was de moeite waard. Jammer dat het de halve vrijdag sneeuwde en regende. Maar bijna iedereen zette door en werkte zich warm.

Zie voor een werkimpressie aflevering 16 van Haarlememmermeer 123 die op 23 maart op zender en You tube moet verschijnen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.