Filmarchief van stichting MEERGroen

MEERGroen heeft veel films gemaakt over de bezigheden van de stichting en over de natuur
in de Haarlemmermeer. Vaak in samenwerking met Meertelevisie.

De filmpjes staan op YouTube, vandaar dat de links soms iets meer geduld vragen.

Onderwerpen:

Allerlei bezigheden:

1. Insectenparadijs in Heemstede, 2017
  2. De Valkenburgschool helpt om het 14e vandalismebestendige insectenhotel van Stichting MEERGroen te plaatsen bij het Oude Slot in Heemstede.

3. Een Groene Oase, 2017
  4. Stichting MEERGroen werkt aan een groene oase op het Raadhuisplein in Hoofddorp.

5. NLdoet Museumspoorlijn Project, 2016
  6. Stichting MEERGroen werkt aan de museumspoorlijn met NLdoet 2016.

7. Museum spoorlijn werkdag, 19 januari 2015
  8. Museum spoorlijn werkzaamheden met de electrische museumtramlijn op 8 kilometer spoorlijn (15 hectare). Wie wil er mee helpen?

9. Museum spoorlijn werkdag (korte versie), 19 januari 2015
  10. Project Bomen om bij weg te dromen, 16 augustus 2016
  11. KRO NCRV BinnesteBuiten programma. Over de 14 bomenroutes die in de haarlemmermeer zijn gemaakt door MEERgroen, met financiële steun van provincie Noord-Holland. Routes verkrijgbaar bij de Heimanshof op papier, of hier digitaal.

Kijk "Reuzen van bomen" op www.npo.nl
  12. Voedseltuin Park 2020, 4 november 2015
  13. Project voedseltuin in het meest duurzame kantorenpark van Europa: Park 2020 in Hoofddorp. Documentaire gemaakt door KRO NCRV programma BinnesteBuiten. Routes verkrijgbaar bij de Heimanshof op papier, of hier digitaal.

Kijk "Een eigen kas voor het kantine-eten" op www.npo.nl
  14. RTV Noord-Holland Buurtbus programma, 2015
  15. Vrijwilligers van De Heimanshof, kinderen van Sterrenschool Bikube én buurtbewoners samen aan het werk voor de aanleg van het Robin Hood Bos. Meer groen in de buurt, meer samenwerking tussen buurt en natuurorganisaties. Opgenomen voor het programma Buurtbus door RTV-NoordHolland.

16. Slowfood-dag, 2012
  17. Slowfood-dag in de kas van restaurant Vork en Mes in samenwerking met stichting MEERgroen.

18. Maatschappelijke Stage Hageveld bij De Heimanshof, 2012
  19. Leerlingen van Hageveld uit Heemstede deden hun maatschappelijke stage bij De Heimanshof
    en andere plaatsen in de natuur van De Haarlemmermeer.

20. Plaatsing insectenhotel bij Klooster in Hilversum 2011
  21. Het 50-ste insectenhotel van de vrijwilligersprojecten van heemtuin de Heimanshof is op
    4 september 2011 geopend bij de woongemeenschap Casella van het klooster De stad Gods in Hilversum.
    Deze film van de lokale omroep : RTi Hilversum toont de opening van dit natuurkunstwerk en de
    achterliggende filosofie en doelen.

22. verslag verjaardagpartijtje met handen uit de mouwen in de natuur
  23. De verjaardagspartij in de natuur van Justin Kranke was zeer geslaagd. De Heimanshof en
    Stichting M.E.E.R Groen organiseerde de middag in de Groene Weelde in de Haarlemmermeer.
    Samen een boshut bouwen en takkenrillen aanleggen en na afloop een lekkere pannenkoek.
    Tevens bestond er een mogelijkheid een boom te sponsoren om zo te helpen aan de bouw van
    een school in Indonesie. Kortom een hele leuke en nuttige dag.