Filmarchief van stichting MEERGroen

MEERGroen heeft veel films gemaakt over de bezigheden van de stichting en over de natuur
in de Haarlemmermeer. Vaak in samenwerking met Meertelevisie.

De filmpjes staan op YouTube, vandaar dat de links soms iets meer geduld vragen.

Onderwerpen:

Algemeen informatief

1. TEDX Nominatie (Engels), 22 apr. 2014
  2. Video ter inspiratie over stichting MEERgroen, gemaakt t.b.v. de TEDx met kans op presenteren op het Binnenhof.

3. Nominatie Natuur prijs, 2013
  4. Stichting MEERGroen is in 2013 genomineerd voor de Natuurprijs van het Nationaal Groenfonds. Deze video vertelt over de werkzaamheden van de vrijwilligers, van jong tot oud. Gezond spelen en telen voor velen!

5. Kroonappels
  6. Film, gemaakt naar aanleiding van de prijsvraag voor 'kroonappels' van het Oranjefonds.
    Het geeft informatie over de aankleding van het nabij de Heimanshof gelegen voormalig
    waterzuiveringsterrein dat we daarmee wilden financieren. Het plan bestaat nog, maar het moet
    op een andere manier gefinancierd worden.

7. Burgerinitiatief Haarlemmermeer Ministerie van Landbouw/LNV, 2011
  8. Een filmverslag van het burgerinitiatief van De Heimanshof om met vrijwilligers
    (maatschappelijke stagiaires, bedrijven, GGZ-instellingen, buurtbewoners) en
    terreinbeheerders zoals gemeentes en recreatieschappen openbaar groen ecologsich te 'pimpen'.
    Dat initiatief dat in 6 jaar uitgroeide van 40 naar 3000 mandagen per jaar werd verkozen
    tot 1 van 5 nationale voorbeelden van Landschap en burgerbetrokkenheid.

9. Werkprincipes 2010
  10. De Visie en Strategie van GenieAdvies:
    1. Het overbrengen van kennis en kunde over de fascinerende (en potentieel bedreigende)
    complexiteit van de ons omringende natuur en het functioneren van ons ecosysteem;
    2. (Op basis van 1) Het genereren van betrokkenheid die tot uiting kan komen in
    handelingsperspectieven, welke wij i.s.m. medestanders, bedrijven en de overheid willen leveren.
    3. Op basis van positieve ervaringen uit 2 worden de handelingsperspectieven steeds veelomvattender.
    Het creëert een sneeuwbaleffect.

11. aanpakkers: NTR documentaire 2010
  12. U wordt meegenomen naar de moestuinen waar op biologische wijze de streekproducten worden
    geteeld. Restaurant Vork en Mes werkt met de gekweekte groente.
    Zo ziet u dat de mens tot meer in staat is dan men vaak denkt.